Min svarta vas....

... i KRAS!! Så började väl vår morgon mer eller mindre kan man ju säga! Sigge vaknade av någon anledning extra tidigt i morse och kom aldrig till ro för att somna om. Dennis säger att han tar Sigge så att jag kan ligga kvar lite.. sagt och gjort! Går en stund, hör att det grejas med gröt o sånt.. o efter ytterligare ett tag så hör jag en jädra KRAS och sen blir Sigge ledsen..... ytterligare en liten stund.. dammsugaren kommer fram... Hm, min sovmorgon tog nog slut - måste gå o kolla vad som händer!!

Jo, Sigge han kör ju runt som en tok i sin gåstol nu för tiden. Jag har (vet alla ni som varit hemma hos oss) inte speciellt mycket prydnadssaker eller andra grejer framme men en stor svart vas har jag haft på golvet som jag brukar ha lite snittblommor i emellanåt... Denna hade alltså Sigge fått tag i i gåstolen... när Dennis uppmärksammar detta så håller Sigge i den med ena handen (i typ 45 graders lutning) och när Sigge får se Dennis så inser han ju att han inte får ha den och släpper den.... Dennis försöker fånga den halvt i luften men tyvärr för sent!!..... Så Dennis skär sig.. ni vet väl hur mycket det blöder när man skär sig i fingrarna!? Och sen måste han få undan Sigge så att han inte kör runt i det.. och skär sig på fötterna..o ja, ni förstår ju vilket kaos!! LITE svårt att sova då....

SÅ nu har jag alltså INGA prydnadssaker kvar alls... det enda som finns av aktsamhet nu är alltså vårt vitrinskåp - får väl ta och försöka barnsäkra det snart med!! Suck... unge!!;-)

I onsdags fick Sigge paket!! Det var Faster Susanne som skickat "Sigge Segelbåt" till Sigge.. kunde det vara mer vältimat och hämta posten när Sigge sitter i badet? Det är som en liten bok men som alltid "står upp" när man sätter ner den i vattnet.. tyvärr så fick den inte stå så mycket då Sigge hemskt gärna ville äta upp den.... men kul var den iaf! Badankan som annars brukar vara ensam i badet med Sigge fick genast en enorm konkurrent!!

I helgen har vi fixat med husvagnen (glömde dock kameran) och sen har vi städat och fixat samt haft fam. Fritz här för grillning av hemmagjorda hamburgare (med fetaost och soltorkade tomater i).. blev verkligen JÄTTEGOTT så det får det bli fler gånger!! Rabarberpaj blev det förresten till efterrätt... årets första!! Gott gott.

Här kommer bilder från badet med Sigge Segelbåt... Susanne, jag inser att jag lovade bilder på Sigges rum.. hm... jag ska försöka fixa detta, har totalt glömt av det! Håll tillgodo med badpojken (och vaskrossaren) så länge!!











Som ni ser så släppte jag inte den fina båten på hela badet.. Ha ha... Oavsett stil som infann sig!!

Ha det gott!!

Fullt ös!

Måste nog ändå säga att det är rätt fullt ös nu för tiden - men det gillar jag ju å andra sidan.. så ska väl inte klaga!!
Dagarna man är hemma varvat med att jobba två dagar gör att det känns som att varannan dag är helg och varannan dag är jobb på något vis!! Gillar verkligen det...;-)

Idag har Sigge varit själv med bara Farfar.. jag frågade lite snällt - så att även jag skulle kunna jobba 2 dagar denna veckan. Kände att jag behövde det! Det börjar ju dra ihop sig till sluttampen på våra deklarationer - och vi låg väl sådär bra till... hrm... Men det löser sig, det har det ju gjort alla andra år!!!:-)

På torsdag blir det fest.. ska verkligen bli jättetrevligt! Ska ha lite knytis (vi blir ca 20 pers) så på min lott föll kycklingpaj - är det någon som har något smarrigt recept?! Var först ut med att "välja" pajsort... o så väljer jag kycklingpaj - som jag överhuvudtaget aldrig har gjort?? Vad är det för fel på mig?? Ha ha ha

Imorgon är det jobb igen o sen långledigt.. då blir det fixande med husvagnen! Testa och resa förtält samt bygga golv till förtältet. Snart är det bara exakt en månad kvar tills vi ställer upp den!!:-)

Vad har ni för semesterplaner???

Ha en bra vecka...

Usch då..

... vad längesedan det var jag uppdaterade nu! Skäms på mig!!

Jag vet i och för sig inte om det hänt så överdrivet mycket utöver det vanliga!!?? Jobbat, möte, beställt nya glasögon och varit på Taste of Beirut med kollegorna (de kvinnliga) är väl ungefär vad jag har gjort!

Just nu är jag så sjukt trött... gillar inte när man känner sig sådan, trist... Skulle jag gå o lägga mig nu (Sigge sover) så skulle jag kanske bli ännu segare? Men om man inte piggnar till på hela dagen så är du för trist alltså... Har väl tagit det för lugnt i helgen så det är väl därför man är trött o seg nu!

I fredags kväll blev det tacos här, inte helt ovanlig fredagsmat här! Igår var jag i alla fall lite duktig... Sigge sov nästan 2,5 h på förmiddagen så då passade jag på att jobba lite och fixa med basketen. Sen var det dags för mat för honom - och för oss.. Så först mat till honom, testade ris, gick väl sådär kan man väl säga! Riskornen lyckades han spotta ut på något vis.. ha ha.. o sen till slut så klöktes han bara! Inget för honom. För vår del blev det i alla fall hemmalagat potatismos med hemgjorda köttbullar. Är ju SÅ gott alltså!

Idag tror jag att det får bli lite rester eller nått, kylskåpsrensning.

Jo visst ja, vi är ju hundvakt i helgen också.. åt pappas lille Felix. En liten 10-månaders tax.. i det närmaste besläktad med råttan eller nått.. SÅ liten ju!! Ha ha... Han är hur som helst extremt intresserad och sugen på att leka med katten... Katten är lika nyfiken han men han tycker INTE att de ska leka!!

Ha en fortsatt skön söndag!

Barnbarnsbarnen på besök hos gammelmormor!

Ja, det är vad dagen har bestått av! Sigge och jag tillsammans med min kusin Theresé och nytillskottet Simon har idag varit och besökt Theresé och min mormor. Vi har blivit fullständigt servade med middag (och fika!!) och dylikt. Det var jättekul o träffa dem. Tror nog mormor var ganska nöjd med dagen (men antagligen lite trött, inte van vid alla ljud o stim o stoj;-))

Idag fick vi bilderna ifrån StudioBus - äntligen hade vi bestämt oss osv.. så idag låg de på lådan!! KUL! Har satt i dem i ramar ikväll också så nu ska jag bara bestämma vart de får intaga plats!

Sen vi kom hem ifrån mormor har jag dessutom tagit mig an SURDEGEN HERMAN! Är det någon som blivit anförtrodd en sådan? Ja, förutom Er nära och kära som jag tvingade på en ifrån mig.. hi hi.. Man ska ta hand om surdegen i 10 dagar. Varje dag ska man göra nått.. t ex röra runt i skålen ett par gånger eller tillsätta mjöl eller ngt annat. I slutet sen så tillsätter man lite mer och delar smeten/degen i 5 delar varav 4 delar går vidare i "arv" till vänner... Idag var det alltså bakdag för min del. Man skulle tillsätta nötter, choklad, kanel och äpple bland annat! Sen in i ugnen. Sagt och gjort! Nu är den färdig och jag kommer antagligen ta med mig den till jobbet imorgon. Blev en ganska stor kaka!

Imorgon och på torsdag har jag förresten prao-elev med mig!! Jag känner mig gammal nu... bli anförtrodd att ta hand om någon och leda in dem på yrkeslivets "rätta" bana! Antagligen jättespännande att praktisera på en revisionsbyrå när man är 12 år!!??

Jo, igår kväll så duschade Sigge med mig. Sen ringde telefonen så Dennis satte Sigge i våra sängar och jag höll på att klä på mig och fixa lite... Tittade till honom med jämna mellanrum - och såg då också att han höll på att välta bakåt (är ju inte hundra stadig än).. men han sa inget så jag lät honom kämpa på lite. Fixade lite med tvätt osv.. sen när jag kom tillbaka så hade han ramlat helt bakåt i sängen, men det var bara det att han också hade SOMNAT!! Inte alls enligt plan.. innan välling och allt.. Men men, så är det ibland! Vi kunde flytta över honom till sig och ge honom välling och sen somnade han om igen - TUR!!

Här kommer lite bilder ifrån dagen och veckan..

Sitta själv i badet är riktigt nice nu!:-)



Så här såg det ut när mamma kom in till Sigge som somnat ifrån mat och allt.....


Sigge och gammelmormor


Tjocksmocks-Sigge och Trollungen Simon


Ni ser väl tungan.. Det är det nya nu! Den ska man visa HELA TIDEN!!


KRAM KRAM

Fika, fika, fika....

Så kan man nog sammanfatta gårdagen!! Efter två "kalas" så kände jag mig halvt spyfärdig... Ingen bra dag alls - med tanke på VV! ja ja... Måndag idag = nya tag!? Är det inte alltid så?? Ha ha...

Igår var vi och hälsade på lille Simon (Sigges syssling) och gratulerade dem. Han var ju verkligen SÅ liten, o så söt - såg ut som en riktig liten trollunge!;-) Nu låter man ju dessutom REDAN som alla andra gjorde när de såg Sigge.. "Åh, vad liten" osv.. ha ha.. själv tyckte man ju att han var jättestor när han var en månad eller så!!:-)

Vi åkte sedan vidare för nästa kalas för att fira syster som fyllt 20 år. GRATTIS!! Där var det fullt ös.. och Sigge han vandrade från famn till famn, såg nästan inte röken av honom! Farmor sa det att, ja han är ganska van vid att vara hos andra va? Eh, ja.. det kan man nog säga.. med tanke på att han varit med mig en hel del på jobbet osv....

Idag har vi då ÄNTLIGEN fått möjlighet att träffa Stella och Marlen... Var ju ungefär en halv evighet sedan!? Men iaf, väldigt trevligt! Promenad runt sjön och sen lite lunch osv. Sigge och Stella var så söta när de satt tillsammans på babygymmet (tyvärr hade inte jag kamera men håll utkik på Marlens blogg så kanske de dyker upp där!). Stella hon sitter så stadigt medans Sigge emellanåt välter åt olika håll!;-)

Imorgon ska Sigge och Simon med mammor besöka gammelmormor (dvs. Theresés och min mormor).  Äta lite lunch och bara umgås lite, ska bli så trevligt så!

På onsdag är det jobb samt restaurang besök på kvällen. Taste of Beirut är det som ska testas med de kvinnliga kollegorna på jobbet. På torsdag blir det jobb, massage och sponsorsmöte. Har äntligen tagit mig i kragen och bokat massage (vi har tillgång till det via jobbet men jag har aldrig utnyttjat det). Ska bli skönt, man känner att när man bär på Sigge så tar ryggen stryk, ovan som man är!

Ha det himla BÄST!!

Kram

Sittande, sovande unge....

Ja, Sigge har ju tidigare alltid somnat så himla smidigt i sin vagn.. Bara varit och lägga ner honom så har han mer eller mindre accepterat det och somnat. Sen den här veckan så har han kommit på att man behöver inte alls sova när man läggs i vagnen - då kan man istället häva sig upp själv och sitta o greja (och halvt ramla ur vagnen) och inte alls sova!!

Jag var måttligt irriterad här idag, som sagt.. brukar inte ta någon tid alls o få honom och somna... till slut så sket jag i honom och strax därefter såg det ut så här!!



Idag kom Anna med lunch sedan - TACK!! Och vi skulle fixa lite med foldern till basketen, sagt och gjort. Dessutom lade Anna Sigge för att sova i hans spjälsäng (vilket vi aldrig gjort innan;-)) så till slut så somnade han! Det var tur att Anna såg till att jag härdade ut och inte gick och hämtade honom.. hi hi..

Tror jag kan tvätta av och städa undan Sigges babygym också.. Idag när jag lade honom i det såg det ut så här sekunden efter...



Snacka om totalkvaddat!!

Ikväll blir det bara lugnt och stilla här... undra vad man ska hitta på till kvällsmat?!

Ha det gott!

Nya glasögon!?

Igår var några ifrån mitt jobb och jag på en liten solglasögonkväll hos Optiker Karvik. Dyra men snygga brillor får man väl ändå lov att säga!! Jag däremot passade ju även på att titta lite på vanliga glasögon... Hittade faktiskt ett par som var riktigt schysst... Pratade med Johan (optikern) ang. min syn o när jag senast gjorde min synundersökning. Eftersom jag regelbundet använder linser så är det inte särskilt länge sedan jag gjorde en - men det är länge sedan jag bytte glasögon (eller ja, det har iaf hänt mkt med min syn sen dess). Jag har i mina glasögon idag -1,0 och på sämsta ögat har jag idag -1,75 (för er som det nu säger nått) det innebär procentuellt sett en VÄLDIG skillnad. Jag sa till honom att jag använder nästan bara mina glasögon hemma nu för tiden för jag ser ju inte folk så tydligt annar - Det kan jag förstå var väl egentligen hans enda kommentar!! Så.. får nog se till att dra mig ner dit på lunchen för att se om jag kan göra slag i saken!!

Nu kommer snart Farmor och Farfar för att ta hand om Sigge.. bäst jag fixar iordning det sista här!

Kram kram

Grattis Farmor!

Ja, idag får vi säga GRATTIS till Farmor Maggan ;-) Sigge har varit med sin mamma och pappa och firat henne idag, tyvärr glömde Sigge att köpa någon present till henne så hon fick hålla tillgodo med en massa blöta pussar och hårdhänta kramar istället! - Verkar iof som att det gick lika bra!! Hi hi.. Sigges mamma och pappa grattade ju henne med blommor och blader istället:-)

Idag har det också varit bebisfika här. Meningen var att vi skulle varit hos Lotten men Melker fick feber så vi undvek att komma dit och styrde om det till Grangatan istället. Det var väldigt kul, så himla längesedan sist.. svårt o få ihop det nu när alla har börjat jobba lite smått osv. Bjöd på "Hastbullar" eller "Filmjölksbullar" välj själv namn.. vilket verkade gå hem. Smidiga är de ju att göra och det känns bättre att ha något att bjuda på än bara kaffe!! Man är väl fostrad så hemifrån antar jag - vare sig mamma eller mormor skulle någonsin komma på tanken att bara servera en slät kopp kaffe!! Hi hi.. så nu vet ni varför jag är så rund o go;-) För många bullar o kakor i min uppväxt!! Ha ha...

Imorgon är det dags för mig att jobba igen. Sigge ska vara hemma med pappa.. eller ja, hemma och hemma vet jag ju inte.. Pappa, Sigge och Farfar ska åka och köpa nytt tak till Farfars altan så vi får väl se hur de löser det där med logistik, barn och allt.. hi hi tur att inte jag är med!

Slänger in en bild på Farmor och Sigge, dagen till ära!! Första veckan hemma och hennes första bekantskap med Sigge..... Lite stolt tror jag allt!!



Hej svejs..

Regn...

.. ja i morse när man vaknar och drar upp persiennerna så möts man av regn! Vad konstigt det kändes... hade så smått börjat vänja mig vid att ständigt vakna av att solen skiner och fåglarna kvittrar.. hm.. ja det vore väl väldigt bra om det vore så varje morgon!?;-)

Idag hade inte Sigge och jag några planer (vilket vi nu för tiden aldrig har på måndagar!?) utan det var lugnt o stilla på morgonen med gröt o grejer i STORA lass! Just nu verkar Sigge vara lite av ett matvrak, kan äta o äta.. ingen botten i honom! Men annars var det mest lite plock med ditt o datt, tidningsläsning osv. Riktigt skönt! Därefter blev det lunch med Annica, ifrån Harmony. Alltid lika smarrigt! Tyvärr fick Annica hjälpa Lindha med hennes tråkigheter idag men det gjorde ju att jag fick vara hundvakt lite, så givetvis passade Sigge och jag på att ge oss ut o gå då!! ;-) Han är ju för duktig den där hunden.. fattar verkligen grejen med att gå intill en barnvagn, duktigt tycker jag!!?? Tyvärr lyckades vi ju dock parera in en regnskur så både jag och Jackson var rejält blöta när vi kom hem.. den enda som det inte bekom alls var Sigge - han låg torr o varm o go i vagnen o sov!!

Imorgon blir det bebisfika här hemma, vilket gjorde att jag kom på här i eftermiddags att jag borde ha något att bjuda på - varvid jag hastigt fick slänga ihop lite "hastbullar" - goda och smidiga! Blev precis färdig innan det var dags för möte med sponsorsgruppen i basketen. Snäll som man är så mutade man ju även de deltagarna med lite fika;-) men det hade man ju tyvärr inget för! Mötet idag blev inte alls som jag hade hoppats på.. suck.. så nu är jag lite tjurig!! Ha ha... Det har nog snart gått över.

Imorgon som sagt så lär det väl bli fullt hus här! Undra hur många av kidzen som är still nu för tiden?? Jag hoppas även på att det ska bli en rejäl promenad imorgon, snart är det ju onsdag och invägning igen.. Suck, känns som att det inte går bra nu.... :-( ja ja.. vad är väl en bal på slottet!!??

TJING!!

Ullared!

På valborgsmässoafton var vi hos Kristina och Christian och hade det alldeles utmärkt trevligt! Grillade och smaskade i oss en massa gott och barnen var snälla och goa. Linus han håller på att upptäcka världen för fullt nu, kvick som en liten vessla och bara flinar när man ropar på honom, Vilma hon var mest sugen på att visa mig sin FINA lekstuga;-) och ja, Sigge gjorde just inte så mkt väsen alls av sig! Efter vad kvällen led så blev det diskussion om Ullared. Kristina och jag har tidigare pratat om att vi skulle åka men nu så blev det genast mer seriös diskussion - vi åker imorgon (dvs igår, 1 maj)!! Dennis och Christian var väl sådär måttligt roade i och med att det innebar att de fick ha barnen (och att de hade hinkat i sig en del öl och whiskey redan så huvudvärken var liksom överhängande!!).. Ha ha...

Sagt och gjort i alla fall... Vi var hemma ca 00.30 och 05.45 ringde klockan igen! Inte utan att man var LITE seg... hrm..
Vi hade iaf en helt underbar dag, hittade en hel massa grejer faktiskt - mest till Sigge då förstås, kanske inte helt otippat!!??

På hemvägen skulle Kristina hoppa in på ICA för och handla lite smågrejer till kvällen, jag sitter kvar i bilen och väntar på henne... Gissa vad som händer? Till vänster om mig, ca 1,5 m ifrån mig så är det två bilar som krockar??!! Ja jag fattar inte.. helt plötsligt fick den ena bilen för sig att backa på ett litet halvt ologiskt ställe och PANG.. ha ha.. kul eftermiddag/kväll de helt plötsligt fick! Jag var bara ytterst tacksam att det inte var vi!!

Kristina och co hade inbokat gäster som skulle anlända ca 17,30 så Kristina sa att vi måste vara hemma senast 17,15 (ha ha ha) gissa när vi var hemma?? Klockan 17,13 svängde vi upp på deras garageinfart!! 2 minuter till godo??!! Inte illa tycker jag när det handlar om Ullared.....

Idag blir det lite röj här hemma.. har hävt ut alla sängkläder, ska handla och svabba golvet och fixa. Dennis ska vaxa husvagnen (ja jag vet att det är lite nördigt!!). Ikväll kommer Magnus och Carro med familj och det står grillat på menyn! Jag är faktiskt lite sugen på att grilla lax.... undra om de gillar det? Barn kanske inte äter det??... Får nog kolla..

Jo, Sigge fick ju som sagt en hel del grejer igår... Denna utstyrsel var en del av det.. Var ju bara tvungen o pröva liksom;-) Kepsen, jackan o dojjorna är nya!!



Ganska snygg om jag får säga det själv!!;-)


RSS 2.0