Basket & Grillning!

Japp, igår så var det ungefär det som stod på schemat här på Öland. En mellandag vädermässigt och vad annat kan man hitta på?:-) Blev först en morgonpromenix med Anna och därefter en massa avtalsskrivande och dyl. i basketens tecken för oss. Skönt att få så mycket gjort! Kvällen avslutade sen med en härlig grillning med MASSOR av god mat.. vet inte hur vi trodde att vi skulle orka allt?! Kan säga att vi åt upp ca 1/4 av potatisgratängen vi gjorde.. så ni kan ju gissa vad vi ska äta till lunch idag!!??;-)

Imorgon utlovas det fint väder igen och jag hoppas att Pohlman & co har rätt!! Eller ja.. Pohlman är väl knappast med i gemet längre... han lever väl förresten inte ens längre!? Imorgon lär ju bli vår sista semesterdag oxå så det vore ju fint att kunna avsluta på det viset!!:-) Sen börjar allvaret på måndag.. så även för mig! Lär nog bli några tuffa veckor nu:-( Så frivillig barnvakt mottages tacksamt!:-)

Nu kallar TYVÄRR godispåsen på mig... ;-)

Ha en bra dag!!

Sinus

Igår kväll skulle vi gå ut och käka tillsammans på Restaurang Sinus här i Köpingsvik (ligger jättefint vid vattnet osv..) Sagt och gjort... Dennis och jag (och Sigge) har inte varit ute en endaste kväll och käkat på semestern så det kändes kul! Vi var där runt 20-snåret, beställde relativt snabbt... ca 21.10 fick vi in vår mat!! Snacka om att vi hunnit bli hungriga iaf... hrm.. Stackars trötta Meja var nog beredd på att gå och lägga sig och sova utan kvällsmat;-) Maten var det ju iaf inga större fel på som tur var:-) Humöret lättade lite så snart vi fått i oss den men när vi skulle betala så hörde vi ett gäng som klagade - de hade fått vänta på sin mat i 1,5 h... Vi sa aldrig nått - jag tycker sånt är lite pinsamt!

Just nu kryper Sigge omkring här i förtältet och jag försöker mest att hålla mig vaken, är verkligen trött av mig på morgonen nu för tiden, inte bra inte bra...!! Solen skiner iaf här nu så jag hoppas på att resten av dagen fortsätter så också!:-) Igår kväll sprack det upp så det blev så att vi och fam Wixengård sprang ner till havet och badade, var inte därifrån förrän närmare kl19 men det var så varmt och härligt, helt plötsligt!!

Hej hopp!

Me & I

He he.. ja jag såg att det var Me and I party bokat hos någon ;-) måste väl passa på att "påa" tillfället hos mig oxå då;-) även om det är ett tag kvar! 1:a september kl 18.30 är ni välkomna till mig!! Hör bara av er om ni är suga...Hoppas ni kan!! Vi var ju många sist;-)

I övrigt så är vi fortfarande på Öland, är dock inne på sista veckan och det verkar tyvärr som att vädret sviker oss nu! Men för tillfället så har vi besök av familjen Wixengård som har kommit med sin lilla PÄRLA;-) Jättetrevligt!! De stannar dock bara två nätter men vi får "utnyttja" sällskapet så gott det går under den tiden!! Igår var vi i Borgholm och strosade och åt på glasscafé, grillade lite på kvällen. Just nu är Papporna ute och går med Sigge, Meja fick stanna hemma med tjejerna...;-) Tyvärr börjar det nog regna på dem nu... ja ja... Det får nog bli lite shopping och sådant idag istället!

Uppdaterar mera senare!

Förresten så tycker jag att jag brukar få hyfsat med kommentarer - vilket är jättekul! Hoppas ni vill fortsätta med det!!:-)

Öland igen..

Ikväll bär det iväg till Öland igen. Ska försöka att parera vår avfärd med Sigges sovande för natten, får väl se om allt slutar i pannkaka eller hur det går....

Tänkte att jag skulle passa på att slänga in lite bilder här.. Inväntar att Dennis ska bli klar.. av någon anledning så var man tydligen absolut TVUNGEN att tvätta bilen innan vi åker??? Fattar nada, detta infallet hade aldrig lovat mig iaf kan jag lova.... ;-) Så, nu sitter jag här med Sigge intill mig och mutar honom för fullt med majskrokar för att jag ska hinna med att uppdatera... ha ha... seriös morsa man är!!??

Grillning med "Gudfadern" him self ;-)



På morgonen så lånade Sigge först Jackson... och tyckte det var VÄLDIGT kul...



..och sen lånade han Jacksons mamma och pappa;-) Helt ok det oxå!!


Någon morgon sov jag så här....


....eller så här....


.. sen när jag väl vaknat så är jag SÅHÄR glad!!!


Bada i havet är ju oxå helt underbart kul!!






Väl hemma så hade jag alla fastrarna här på besök - VÄLDIGT SKOJIGT!!


Dessutom så gungade ju Kusin Emelie Sigge så himlans bra så att man nästan höll på att somna;-) Perfekta barnvakten ju!!

Klappa händerna...

.. när du är riktigt glad!! Japp, idag klappade Sigge händerna för första gången:-) Jag har övat lite med honom för ett par dagar sedan och så idag hade vi besök av Dennis syskon och då säger Carola (en av systrarna) att "kan du klappa händerna Sigge?" Och ungen klappar..... ha ha.. jag sa precis innan till henne att han INTE kunde!! ;-) Där ser man...

Annars har det ju varit ett bra tag sedan jag senast uppdaterade.. beror faktiskt till stor del på att jag varit utan internet. I lördags åskade och regnade det något hejdlöst på Öland och antagligen slog blixten ner just i campingens internet för det var bara tvärkört sen...:-(

På tal om ösregn.. i lördags kom även pappa o Carola på en plötslig visit:-) När första ösregnet var över och vi tyckte att det började regna så begav vi oss till Sportrea tältet... Hinner inte mer än typ in där så kommer ett nytt ösregn... Och som ni vet så är ju inte tält 100% vattentäta!! Vad händer? Jo det börjar regna in..... Pappa och en annan kille får hjälpa övrig personal och springa med hinkar o skjutsa iväg vattnet ut och nedför backen.. ha ha... Sigge och jag stod mest och tittade på medan Carola (som redan innan var kissenödig) blev ännu mer kissig när det började skvala så där mycket!! Ha ha ha... Dessutom mitt i allt detta så bajsar Sigge ner sig och blir OTROLIGT trött.. Gissa om han var grinig!? Det var bara dra på regnskyddet på vagnen och ila ner till vår husvagn för att kunna byta bajsblöja.... Puh! SEN kunde Sigge somna;-)

Nu är vi hemma en sväng igen, återigen dags för gräsklippning, tvätt m.m. Dessutom besök från BUA då;-)
Imorgon blir det träff med Emelie o Axel :-) lillplutten som har börjat växa på sig nu!! Sen imorgon kväll kommer min kusin, Patric o Simon för utlovad grillning - som verkar bli väldigt svårt att hålla - grillen är ju på Öland!! Smart va?? Suck.. förvirrande det är med två hem (idag blev det förresten köttfärsås i wokpannan då stekpannan samt stekgrytan är kvar på Öland;-)).

Dags att sova.. är SÅ tröttsamt med semester!!

KRAM

Ett infall...

.. är vad vi fick igår! När vi vaknade upp sisådär kl 06 och insåg att det regnade och att det knappast skulle bli något fint väder så bestämde vi oss för att ta en snabbrunda hemåt... Sagt och gjort! Hemmavistelsen var på nått sätt skön och avkopplande. Vi tvättade all tvätt vi bara kunde uppbringa (så idag fanns endast en body som var Sigges i tvätten, how nice???), klippte gräset och fixade o donade med sånt som måste göras emellanåt.

Vi var även ute en sväng i Rävsnäs i fam Åkerblad/Petterssons sommarstuga för att göra en check inför deras ankomst till Öland (imorgon).

I övrigt så var det mest skönt o slappa i soffan hemma och sova en natt i sin egna säng. :-)
Idag innan vi åkte tillbaka så var farmor och farfar förbi på 11-kaffe med tårta och present till Sigge på sin 9-månaders dag:-) Inte klokt.. nu har vi haft honom hos oss lika länge som han låg i min mage!! Och om 3 månader så fyller han 1 år!! Då är man ju ingen bebis längre?? Ooaahhhh......

När vi kom tillbaka här till campingen idag så insåg vi att ja... nu är det verkligen semester! I princip varenda plats är upptagen på campingen nu och ungar precis överallt! Sigge roas enormt av att se alla de "stora" barnen. Jag börjar dock bli övertygad om att han kommer få ännu fler tänder - han dreglar värre än värst nu alltså! Tröjan är konstant blöt och haklapp bara vägrar han ju ha.. bara drar av den! Han blir ju så himla irriterad och röd på bröstet.. smörjer och smörjer med inotyol men det känns nästan som han blivit immun emot den!!?? Nu sover han gott iaf, gick himla smidigt faktiskt idag - så nu gäller bara att han sover LÄÄNNGE innan han vaknar igen;-) Sömnen är ju verkligen si och så nu för tiden, värre än värsta småbarns stadiet ju! Fast å andra sidan hade vi ju det extremt lyxigt då...;-)

Nu kallar Mari Jungstedts senaste bok på mig - Den dubbla tystnaden! Är mitt uppe i en massa mord nu :-)

Kram på Er!

En stillsam dag i blåstens tecken...

... så kan nog den här fredagen v.28 betecknas!!
Vi har inte gjort något särskilt alls faktiskt.. eller ja, vi har varit inne i Borgholm och handlat mat samt fikat med Malin och barnen men det var bara en snabbvisit så det räknas nästan inte;-)

Sigge vaknade 05.30 (efter att då somnat runt 22-tiden igår då:-() men var faktiskt på gott humör! Sömnförlusten borde ju visa sig på nått sätt tycker man ju!?

Tack för kommentarerna ang. hur man kan placera Sigge... Tyvärr så har vi redan tänkt tanken med resesäng men slog det ganska snabbt ur hågen då det inte finns särskilt gott om utrymme i en husvagn... De resesängar jag har sett tidigare är ju kanonbra men tyvärr inte särskilt nätta eller smal av sig! Beträffande vagnen så tänkte vi också den tanken men liksom resesängen så kan det ju bli problem att få in den i husvagnen. Sofias kommentar räddade nog oss ändå;-) Vagnen igen då - fast att de får somna i den (med eller utan promenad) och att vi sedan flyttar över honom lite senare.. Idag somnade han dock i min famn, antagligen helt utschasad.. he he..

Som det ser ut nu så är det lugnt o stilla för vår del här på Öland tills på måndag då vi får besök av Dennis kollega med familj:-) Får vi se hur vi ska kupera oss med ytterligare två barn och två vuxna:-) Finns det hjärterum så finns det... ja ni vet!!

Av rubriken att döma så står det ju oxå blåst.. ja, temperatursmässigt så har det varit riktigt skönt med solen framme idag men tyvärr så har det ju BLÅST som en tok här!! Inte skönt alls.. och vad det verkar så ska det ju bli sämre väder redan imorgon, även om blåsten har avtagit nu...:-( VILL HA TILLBAKA VÄRMEN NU!!!! Inte var det väl denna värmen som vi fick i sommar??

Ha det gott!!

Hur gör man???

Ja, nu vill jag verkligen vädja till alla mammor och pappor som läser den här bloggen - Hur gör man så barnet somnar i sin säng när barnen börjat krypa samt sätta sig självt upp i sängen när man inte har en spjälsäng?? Ja, som ni förstår så är det Sigge det handlar om.... När man väl kommer på något så ska man ju tydligen göra det hela tiden... Så hans favvosyssla just nu är att sätta sig upp själv samt krypa där ifrån.. I husvagnen har vi en madrass på golvet till honom - då han redan ramlat ner en gång ifrån sängen så kändes det säkrast! Det har ju tidigare bara varit och lägga in honom på madrassen så har han somnat efter en stund.. Så är alltså inte alls fallet nu!! Vad göra???? Sigge somnade för ca 5 minuter sedan (dvs ca 21.45), visst det är semester och alla rutiner blir lite rubbade osv men så här länge har han nog ALDRIG varit vaken innan.... Suck... Man bara ser hur Dennis och min kväll försvinner upp i rök!...

Så, nu vill jag höra - vad finns det för tips och trix att ta till??

KRAM

Fyra generationer...

... är vad vi har varit här på Öland nu... Kanske inte helt vanligt att fyra generationer semestrar tillsammans? Sigge, jag, mamma och mormor.. De har varit här sedan i söndags och åkte precis (idag onsdag). Måste säga att det faktiskt har gått väldigt bra, trots att jag har sovit lite halvdåligt pga att man är orolig för att man ska väcka dem osv.. samt att mamma snarkar ju som jag vet inte vad!! Men men.. några dagar härdar man ju alltid:-) Dessutom vet jag ju att de här dagarna glädjer mormor både innan och efter - hon lever länge på de små stunderna som hon kommer ut och ser sig omkring!:-)

Sigge har fått ännu en tand (igår) så senaste veckan har han fått två tänder samt börjat krypa.. snacka om explosion!

Vill skicka en liten hälsning till Sigges tjej oxå som inte mår riktigt bra just nu! Hoppas verkligen att hon kryar på sig nu så att de snart kan träffas igen! :-)

Snart väntas sjömannen i familjen hem och det verkar som att han har haft lite hemlängtan till sonen faktiskt! Skönt o ha honom hemma igen :-) I sällskap har han oxå familjen Björnlund/Rang, blir trevligt! Tror nog det får bli lite grillning ikväll va?! Imorgon ska det ju tydligen bli ösregn mest hela dagen så....

Ha det gott!!

Tråkigt....

...... det är när trevliga kollegor inte längre vill vara kvar!! Fick tyvärr denna tråkiga nyhet idag. En kollega har sagt upp sig och kommer bara att jobba 1 månad till. I och med semestertider så lär ju denna uppsägningsmånad gå VÄLDIGT fort.. så vips är hon väl bara borta:-( Ja, inte mkt man kan påverka men det har genomsyrat hela min dag på många sätt idag faktiskt. Dels med tanke på att jag tycker att det är tråkigt att hon redan väljer att lämna men även för att jag inser vad min roll blir i det hela... Men vad ska man göra? Finns ju inget att göra nu....:-(

För ca 1 h sedan hade vi JORDENS åskväder!! Har nog aldrig hört en sådan J-VLA smäll alltså!! Satt med Sigge i knäet och jag höll verkligen på att skita ner mig när smällen kom - från ingenstans.. ryckte till hela jag o gissa om Sigge blev minst lika rädd som jag?? Precis innan läggdags... Hrm... men nu sover han iaf!! Puh...

Idag har det vädermässigt varit en riktig pissdag - så vad gör man inte då?? Jo, shoppar.. ha ha... Mamma, mormor,Sigge och jag har varit i Färjestaden och shoppat loss lite. Avslutningsvis så fick Sigge leksaker från både Mormor och Gammelmormor - bortskämd? Nä, inte alls... Hrm...

Dags att tänka på dagens refräng....

SOV GOTT!!

Den perfekta barnvakten!

Ja, den har vi här på Öland... Alla grannarnas barn är ju betydligt äldre än Sigge och här omkring oss så sparkas det fotboll och spelas strandtennis m.m m.m.. gissa vem som sitter med STORA klotögon och iakttar??!! Dessutom har vi en liten Oskar (jobbarkompisens son) som gärna befinner sig i Sigges närhet SAMT ser till att vi har det rent o fint (anv. sig gärna av vår portala dammsugare, Ergorapido).. Idag har dock de flesta utav dessa barn begett sig hemåt för ett tag så nu är barnvakten borta.. liksom pappa i huset!;-) Pappa har begivit sig ut på Segling på de sju haven;-) och väntas åter först framåt ons-tors, lagom sleten o bakis antagligen... Ingen viloresa precis när det är fyra grabbar i farten!

Just nu sitter Sigge och jag och inväntar mormor samt gammelmormor... De passar på att ta sig en tripp till Öland när Sigge och jag ändå är själva! Ska bli kul att ha dem här! Hoppas bara att Sigge är snäll och låter dem sova;-)
På tal om sova så måste jag säga att Sigge har börjat med en bra och en dålig vana... hrm... Den goda vanan är att han sover så där till 7-7.30 numera.. den dåliga vanan är att man vaknar så där 03.30-04.00 för att LEKA lite!! Ja... suck!! Ha ha.. men enligt vad jag har fått höra så var tydligen Dennis likadan när han var liten...

Annars så tycker jag att det händer en hel massa med Sigge nu - igår tog han sina första riktiga "krypsteg", fantastisk känsla som förälder, man blir ju SÅ stolt.. *fniss*. Dessutom har första tanden ÄNTLIGEN tittat fram!! Dock fortfarande väldigt liten..

Nu återstår bara att se vad som händer med sommarvädret!? Hoppas att Solen och vindarnas ö fortsatt visar sig från sin bästa sida även i år:-)

Bilduppdatering får vi ta vid annat tillfälle.. orkar inte nu!

RSS 2.0