Banan!

Japp, det var vad som intogs här igår kväll av lilleman! Första grejen han fick smaka i fast form... Fick höra att man kanske inte skulle börja med banan för att det var så söt så att de då bara ville ha banan varje dag, är det någon som vet om det stämmer? Synd om mig i så fall.... Fast kanske inte? Hi hi.. himla smidigt o köpa hem en påse bananer, billigt oxå ju?? Ha ha... nä då! Men i alla fall, han verkade fatta grejen ganska bra. Lite konstigt var det nog allt men på det hela taget godkänt! Vet inte hur mycket jag ska börja våga än bara, är ju lite i tidigaste laget än kanske.... Alla proffsiga o erfarna mammor, vad började ni med o vad funkade för er?

Så här såg det iaf ut hos oss igår kväll!









Ser ni? Han ber verkligen och hoppas att detta ska gå vägen!? Alltid håller han på o grejar med sina händer.....

Annars igår så var vi överallt o ingenstans kändes det som... Först bebisfika - med god GI-macka, smarrigt värre! Lindha, glöm inte o lägga ut receptet!! Sen var det i ilfart iväg till Italienaren & Greken för att möta upp Malin där och luncha lite... därefter vidare till jobbet för att hämta ett uppdrag o fixa diverse småsaker. Väl därifrån så var det till att in på Kvantum (som ju nu har börjat med smink) för att handla blöjor m.m. Vagnen var hyfsat fullastad när jag gick hem kan jag säga.. En dator, tre pärmar med kundmaterial plus en matkasse med bland annat potatis och morötter i samt blöjpaket!! Vagnen gick med nöd o näppe upp för Koltorpsbacken kan jag säga och jag var hyfsat varm när jag var hemma......

Nu sitter jag här och väntar på att Sigge ska vakna så vi kan fixa i ordning honom för att susa til Gammelmormor/mormor och sedan även vidare till mormor/mamma. Har beställt köttbullar och sås o potatis hos Gammelmormor idag, min favvo! :-)

Ikväll ska Dennis hjälpa Jimmie att flytta så jag har ingen direkt brådska hem heller....så vi får väl se när jag kommer hem igen!

Förresten, vad mycket roligare o trevligare det är att skriva när man får kommentarer!


Kram på Er!

Ett gott skratt förlänger livet!

Ja, är det inte så? Ett gott skratt förlänger livet?? I så fall förlängde både jag, Dennis och Dennis mamma sitt liv igår kväll... HA HA

Dennis mamma Margareta o pappa Gunnar kom förbi igår kväll efter att ha varit o firat födelsedag. Det är nämligen så att de har fått ett stort intresse för glaskonst och jag brukar bistå med att hjälpa dem att kopiera lite från glasböcker osv som de hittar intressant information i... SÅ de kom hit av den anledningen OCH förstås för att få träffa Lilleman, som förresten inte alls snart är liten!! Vi tjötade osv och farmor fick mata Sigge, tror nog hon var mäkta stolt, det verkade så i alla fall!



Sen var det dags för Sigge o sova.. hela patrasket upp till sovrummet för att säga God Natt. Somnar så gott så.... Vi hamnade i TV rummet - för att på så sätt höra ifall han inte somnade på en gång. Tja, så kommer jag ju med den briljanta idén då om att vi ska få Gunnar och Maggan att testa WII... ja.. det är där det goda skrattet kommer in!! Herregud alltså...

Vi började med bowling (till saken hör ju då också att Dennis pappa har opererat båda sina axlar för förslitningar samt bytt en höftled...) och det var fight mellan Dennis o Gunnar;-) efter någon omgång får Gunnar in en STRIKE... ÅÅÅÅHHHHH vilket vrål det blev!! Gissa vem som vaknade??? Schysst alltså.. Sigge blev livrädd av Farfars vrål;-) men mamma fick gå in o lugna honom o säga att det var bara farfar som var lite glad... så somnade han så gott igen!

Vi gick därefter på boxningen... o det var ju där de riktigt goda skratten kom!! Maggan hon skrattade så att hon knappt fick luft ju! Var tvungen o hämta något o dricka till henne... Ha ha...

Här är bildbevisen!







VILKA SVINGAR!!!

Annars igår så träffade Sigge o jag Meja o Josse på staden.. för fika och shopping. Trevligt trevligt.. var länge sedan sist! Dessutom har jag ju blivit Josses ekonomiska rådgivare;-) men jag vet inte om det ingår att man ska shoppa då?? Ha ha.. Men men vi har ju gjort en fenomenal budget som går ihop sig så fint så!!

Nu blir det till o göra sig klar för att gå på bebisfika, därefter blir det lunch med Malin - ska bli jättekul o träffa henne, längesedan nu! Sen en sväng upp till jobbet.. råkade visst få ett uppdrag till igår som "inte behöver vara klart förrän till nästa vecka", generöst va??

Ha en bra dag!

Ännu en hemmadag! ;-)

Ja, tro det eller ej men Anna & Sigge har spenderat HELA dagen hemma idag oxå! Så, alla ni som säger att jag ska vara hemma och ta det lugnt - nu ser ni att jag gör det också!! Ha ha...

Idag har jag, liksom många övriga dagar, tjabbat o busat med lillfisen - han har verkligen växt på sig nu sedan vi började med tillägget alltså. Känns nästan som att man inte hinner med nu! Blivit så duktig så:-)



Har också jobbat lite till.. har några små saker som fortfarande hänger över mig med delårsbokslutet på ett bolag. Har kommit en bit där iaf så det känns skönt!

Dennis var också hemma en sväng på lunchen idag så då var det till o fixa lite mat o kaffe (och ja, även en kaka.. hopplös man är!!;-)) Sen i eftermiddag/kväll har min farmor och Sigvard varit här och fikat och träffat Sigge.



Sigge har också, för första gången, duschat idag! Gick så bra så.... var inga protester alls! Testade dessutom att låta det rinna vatten över huvudet.. det enda han gjorde var att blunda, ha ha... SÖTING!







Nähä.. nu blir det till o gå upp o väcka mannen som somnat i soffan.... Trodde det var jag som skulle vara tröttast i familjen som får vara uppe på nätterna!? Men inte.... hihi...

Ciao

Ett fång tulpaner!

Ja.. det är vad jag har gått o beundrat här i min ensamhet idag (ja så klart i sällskap av Sigge med då...;-))!
Fick en sådan fin bukett av fam. Cantby i lördags och de står sig så fint, var nog lyxtulpaner eller nått, ha ha... Visst är det en underbar blomma!? Synd bara att buketten är så mycket mer vårfin än vad vädret är annars idag, bedrövligt ju!!



Idag har Sigge haft en sovdag.. antar att det tog hårt på krafterna igår och bada! Jag har därför hunnit med en hel massa nyttigheter här hemma.. främst jobb men det är väldigt skönt när man ligger så himla bra i fas som jag gör nu! Inget som släpar.. inte som jag kan påverka iaf! Dennis var hemma en sväng o käkade lunch med mig idag men annars har det inte varit några större utsvävningar alls faktiskt. Städat toaletten, jobbat och lekt med Sigge är väl ungefär vad som hänt idag. Jo, en sak till... när jag bytte blöja idag på Sigge och lyfte honom för o torka rumpan så bara stod det som en fontän rakt ut på mig!! Urk... han var visst INTE färdig med vad han hade tänkt o göra i blöjan!! Så det blev en totalsanering, inte bara av honom utan även av mig sen!

Ikväll får Sigge vara lite själv med sin pappa... Jag ska korpbowla med jobbet idag - vilken tur att jag tränat på WII, yeah right!! Ha ha.. Nä då. men det ska bli kul. Det blir Andreas på jobbet med de två mammalediga då;-) Dvs. jag o Sussi. Som han så fint uttryckte sig - "ni kan behöva komma ut lite" ha ha.. Andreas (21 år) tycker nog synd om oss eller nått!

Imorgon kommer Farmor & Sigvard på lite besök. De har ju ännu inte träffat Sigge och kände att de ville ta en tripp innan dopet.

Har ring mormor idag också, tänkte att Sigge och jag skulle ta en tripp till Sävsjö i veckan. Fick dock inget svar.. hon som säger att hon alltid är hemma och att det aldrig händer något! ;-)

Ciao Ciao

Husvagnsprat hela natten lång.....

Ha ha.. ja, av någon konstig anledning så blev det ganska mycket husvagnsprat igår kväll!!;-) men kul var det iaf!
Fam. Cantby anföll Handskeryd igår vid 18-tiden och då vankades det, som utlovat, tacos! Till efterrätt blev det toscapäron (ville testa det för jag funderar på att bjuda på det på dopet). Det verkade gå hem och var hyfsat smidigt o göra så jag tror nog att det kan bli det på dopet oxå!

Ja, hur som helst så vet jag nu allt om Kalsongmannen, nattlivet på Grönhag samt alla övriga intriger och drama som kan tänkas inträffa i campinglivet, ha ha... Hoppas att vi inte själv blir allt för involverade i denna SÅPA!! ;-)

Filip o Oscar blev som sagt alldeles galna när de fick se att vi hade WII, men inte nog med det - Bilspelet till WII!! Det var ju det som var hela höjdpunkten!

COOLA KILLAR!!



Som gillade bilspelet GANSKA mycket ;-)



Idag tog hela familjen sovmorgon till nästan kl 10... upp o fixade frukost o grejade, sen ringde Magnus o undrade om Elsa fick komma och fika med Sigge;-) Klart hon fick det! Så sagt o gjort.. o stackars Carro o Daniel som inte fick vara med utan istället får hålla sig på Ryhov, stackare! Krya på dig Daniel.... så får du komma o hälsa på Sigge snart!

Självklart ville Elsa hålla Sigge;-)



Tiden flög iväg o så vips var det alltså dags för höjdpunkten på dagen - babysim! Det var fantastiskt, Sigge bara älskade det... Självklart var han ju minstingen i gänget - vad annars!! Men det verkade dock inte bekomma honom särskilt mycket;-) Tyvärr så var vi orutinerade nog att glömma kameran för att föreviga detta ögonblick.. men men... vi ska ju gå fler gånger!

Ikväll kommer Elsa o Magnus igen - ska hjälpa oss att äta upp våra tacosrester från gårdagen (ja.. Fam. Cantby åt MYCKET mindre än vi förväntat oss;-)) sen blir det nog lite WII o TV.... Sigge han sover nu... och lär nog göra det ett bra tag till så länge som han varit vaken, plus varit o simmat, det tar på krafterna ska ni veta!!

Ciao

Vad är det för fel?

Ja, vad är det egentligen för fel på våra vintrar nu för tiden?? Är ju bara fram och tillbaka hela tiden!! Kan det inte vara antingen eller liksom? Hatar när det håller på och slaskar....

Igår kväll var ju som sagt Christian, Kristina o Vilma här. Linus fick stanna hemma och mysa med farfar :-) Vilma såg fram emot kvällens mys som var utlovat med coca-cola och salta pinnar ;-) tyvärr var lilltjejen lite för trött (och enl. mamma o pappa har man en kraftig släng av trots vissa dagar oxå, tihi) så det blev lite mys för henne sedan åkte Kristina hem med Vilma till farfar också. Verkligen smidigt när det är så nära... Så, det slutade med att de blev helt barnfria och bara Dennis o jag som inte var det, ha ha... Kristina o jag pep ganska snabbt upp till TV:n för o kolla Let´s dance medan Dennis o Christian hamnade vid datorn för planering av sin pappafest! Som tur var så skötte Sigge sig exemplariskt igår kväll o somnade snällt på en gång i sin säng, vilket gjorde att vi faktiskt bara kunde sitta i lugn o ro o tjöta o se på TV, skönt! Efter Let´s dance så var både Kristina o jag så trötta så.. Kristina åkte hem o jag kröp till sängs men det tänkte inte grabbarna göra ;-) så de höll låda ett tag till (tror Dennis kom o lade sig runt 01, o då fick stackars Christian gå hem i halv storm!). Får vi se oxå om vi lurat med fam. Fritz till Öland i sommar oxå då! :-)

Kvällens bild blev på Vilma.. trött o sliten efter dagens bravader;-)



I natt var jag uppe en sväng vid kvart i två o bytte blöja o gav Sigge lite mat, sen sov han till halv sex o sen till kl 9.. Ha ha.. Vi som inte hade ställt någon klocka, för Sigge vaknar ju alltid någon gång vid 7-8 tiden, yeah right! Meningen var nämligen att Dennis o hans pappa skulle åka ut o lämna lite möbler i Bodafors på ett loppisställe, innan kl 10. Innan dess skulle de då hyra kärra o lasta på allt osv.. Hrm.. blev lite tight o hinna det när man sover till kl 9.. men men.. iväg är de nu iaf!

Jag ska väl ta o sätta mig o läsa tidningen.. Lilleman somnade för en liten stund sedan o sover ju (förhoppningsvis) en-två timmar nu....

Jo just det.. har fortfarande inte rört det inkopplade WII-spelet.. så kanske blir en repa där oxå! Ha ha...

Ciao

Klappat & klart!

Ja, det skulle man kunna säga! Semesterplanerna är väl i det närmaste klara nu.. ha ha.. Undra om det är sådant här som typiskt ingår när man är förälder?? Att vara ute i SÅ god tid med semesterplanerna.. ha ha.. Har iaf aldrig hänt oss tidigare!! Idag har vi i alla fall bokat in oss för delsäsong på Grönhags Camping och imorgon ska väl husvagnsaffären gå definitivt i lås!:-)

I dag har Annica varit här o lämnat WII-spelet, ja.. jag har snällt bett om lov att få låna det när de åker till Thailand (vilket de gör imorgon, snyft.. vill oxå!) Så ja, nu vet nu ju vad jag kommer att roa mig med de närmaste två veckorna, hi hi..

Ikväll kommer iaf Christian, Kristina och Vilma hit för lite myskväll med Let's Dance och god mat. Alltid trevligt!

Imorgon kommer alltså fam. Håkansson/Cantby hit för att intaga tacos och prata husvagnsliv;-) samt, givetvis då, göra upp husvagnsaffären!!

Vad ska ni själva hitta på i helgen?

Ha en bra helg o kommentera gärna!

Kram kram

Vilken glidardag......

..... ja det kan man verkligen kalla det! Idag steg vi upp i vanlig ordning runt 8-tiden. Kl 10 var de fika på Thimons med Camilla och Lowa. Trevligt värre! Sen var det en runda på torget, upp på jobbet o mata Sigge o sen möta upp Kristina och Linus för lunch.. och gissa var? THIMONS!! Men det är ju för smidigt med vagnar osv så det blir ju lätt att man blir praktisk av sig i lunchtider (särskilt vid torgdag). Efter detta så tog vi en sväng till apoteket o sen vidare runt sjön. Under denna promenad pratar jag med Anna (Arlbrandt) om hur det har gått för dem med dagisinskolning osv (i tele) och då säger hon att, ja men kom hit på en kopp kaffe... Vad gör man? Jo... traskar dit för en kopp kaffe o en bulle ;-) Tur att jag iaf åt soppa till lunch..... Hrm....

Ja, SEN gick vi iaf hem... känns som att hela dagen bara bestått av diverse fika!! Börja inse vad det här med att vara mammaledig verkligen betyder!;-)

Ikväll har vi testat att bada Sigge i 31 gradigt vatten, för att kolla om han klarar av detta.. inför "simskolan" på söndag. Det gick hur bra som helst.. inte minsta tjut! Det som däremot har blivit mindre kul nu när han får mer o mer ersättning är att han ständigt kräks. Kräktes värsta kaskaden på sin mamma här nu ikväll.. Men fick tips om att det finns o få tag i ersättning via apoteket som de kräks mindre av, kanske blir till o kolla m BVC om detta.

Nu blir det toast!

Jo förresten.. lägger in några bilder från igår kväll när Sigge var med mamma och lagade enchilladas ;-) Först funderade han lite på hur han skulle gå tillväga.. men sen insåg han att är man bara lugn o sansad så löser sig det mesta! Har man dessutom humöret på topp så blir ju allt mkt bättre! Efter matlagningen avslutade vi dessutom med att tutta på tummen.. och gud nåde morsan om hon försöker ta ut tummen, släpper aldrig taget!! Ha ha..














Kram kram

Bebisfika!

Japp, det var vad som stod på dagens schema. Fast innan gästerna kom så skulle det stressas lite här hemma på Grangatan... Dennis hade bokat en snubbe från Elajo för att felsöka vår antenn, han knackade på dörren strax innan 8 i morse.. därefter kom vår leverans av pellets! Här emellan skulle man hinna fixa lite med Sigge (typ klä på, mata osv), bädda och göra fruktsallad (vågade ju inte bjuda på något annat som sagt ;-) men tror det var uppskattat!). Puh...

 Det var hur som helst himla trevligt!  Nästa vecka blir det hos Lindha o Olle, får vi se hur många vi blir då... Några bilder blev det ju förstås oxå ;-)

Här är stora slaget om vem som ska erövra Handskeryd!!


Det verkar som att det först o främst står mellan Olle o Linus;-)



Även mammorna lyckades fastna på bild!



Här börjar Melker bli sliten... Orkar bara inte resa mig när jag ramlade omkull...;-)



Här har vi lyckats klämma ner Stella i Sigges "braiga" stol! Sitter ganska bra - fast inte mamma trodde det om vare sig denna eller matstolen;-)




Annars har vi varit ute på promenad i det vackra vädret samt jobbat lite. Har varit mkt samtal idag både ifrån kollegor och kunder!

Nu blir det till att ta tag i kvällens middag (råkade visst bara äta fruktsallad o en påse nudlar innan idag... )

Ha det bäst!!

En nöjd och belåten kille!

Ja, det är verkligen skillnad måste jag ju säga... Sen vi började med tillägg är det verkligen den "gamla" goa Sigge som kommit tillbaka! Han kan efter att ha sovit bara ligga kvar i vagnen o jollra o greja med sina händer osv. När man sedan kommer för o ta upp honom så får man bara ett stort SMILE! Tänk vad mätt mage kan göra!;-) Stackars barn.. som har en mamma med allt för lite mat... krångel krångel, tur att det finns bra ersättning! Ammar ju visserligen lite fortfarande men Sigge blir ju latare o latare... Från flaskan kommer det ju mkt enklare!!

I natt vaknade jag av att Sigge höll låda.. även nattetid har han alltså börjat med att leka i sängen när han vaknar (ja jag vet Maggan... Dennis gjorde oxå det när han var liten... men han kunde ju kanske fått nått av mig! ;-) så hör man hur han gör lite urr urr-ljud, sparkar med benen och fäktar med armarna.. Täcket ligger med andra ord ganska snart nere vid fötterna... Inte helt lätt att somna ifrån alltså! Hungrig verkar han ju inte direkt vara heller.. även om det är det "knepet" jag till slut tar till för att han ska somna ;-)

Idag har vi annars varit nere på jobbet.. och JA Sigge höll sig lugn o stilla.. så nu kan alla andas ut (som är berörda då) - ni får lön!! Även denna månaden ;-) Sen blev det lunch med Anna, Åsa, Sussi o lille Ville. Himla trevligt! Man uppskattar verkligen mycket mer o gå ut o äta nu när man inte gör det så ofta!

Ikväll blir det babysim-info, ska bli himla intressant o höra vad de har att säga. Sen imorgon... ja då blir det invasion här! Kommer 5 bebisar och deras mammor hit på besök, ha ha... Ja Lindha, jag har plockat fram hockeyskydden till Sigge ;-) Han är ju verkligen minstingen i gänget.... Stella, du skyddar väl honom?? Fast det är klart.. du lär väl få fullt upp att freda dig ifrån alla killarna;-) de är ju inte så värst vana vid att se brudar!! Ha ha...

Jo just det.. igår åkte löshåret av... Har börjat tappa så mkt hår nu pga amning/hormoner så jag vågar inte ha kvar det längre :-( så idag har jag fått en tid hos Malin för klippning o färgning.. får vi se, vem vet - kanske är korthårig när jag kommer därifrån!! Får väl uppdatera sen med ett foto....

Jo.. sen var det ju faktiskt en kul sak till som hände idag.. hi hi.. mkt som har hänt idag! Fått inbjudan till bröllop, Lina & Daniel som ska gifta sig den 25:e juli! (Ja jag vet.. mitt i semestern.. får spräcka husvagnslyckan lite ;-))

Här kommer en bild på lillkillen... hm.. var det jag som just sa att det var en nöjd o belåten kille? Här tycker jag iof han ser mest tjurig ut.... men ja ja... ;-)



Hej hopp!

En hemmadag med trevlig överraskning!

Japp.. det är väl så man skulle kunna sammanfatta denna dagen.. även om den inte är till ända ännu då ;-)

Sigge o jag tog det bara lugnt idag på morgonen.. Fixade med disk, frukost o tidningsläsning.. Sigge valde sedan att ta en längre förmiddagslur.. Längre än på länge faktiskt, vilket resulterade i att jag kunde göra lite löner - som jag skulle gjort i fredags.. men som inte Sigge tyckte alls då! Sen ringer telefonen och det var Pappa som ringde.. han var i Bodafors på jobb och precis färdig, och undrade vad det blev till lunch;-) Tacopaj (rester från helgen) blev det! Himla trevligt med spontanbesök tycker jag! Hoppas vi att det blir fler av....

I eftermiddag har vi bara fixat o donat här hemma.. Tvättar (eftersom Sigge numera äter en del ersättning så blir det EXTREMT mycket mer tvätt nu.. han kräks betydligt mkt mer nu.. suck..), fixar m disk o jobbar.. varvat med att leka med Sigge och lönekörningar samt lite husvagnssnack med Anna, hi hi... Ska vi väl bara försöka få en säsongsplats oxå då!!

Imorgon är det lite o stå i.. Sotaren kommer, vi ska ner till jobbet o sen på kvällen är det dags för informationsmöte med Babysimmet.. ska bli intressant!

Fy, vi har inte varit ute än idag.. o nu har snart hela dagen gått ju! Kanske ska ta sig en runda ner till stan... så har man åtminstonde gjort nått vettigt idag!

Kommer väl antagligen uppdatering igen inom kort... Förresten, vad gör alla andra på dagarna?? Uppdatera mig....

Kram kram

En härlig helg.....

...ja, det måste man nog ändå säga att detta har varit!

I går kväll var vi bjudna till Henric, Marlen o Stella. Som tur är så har vi ju våra "snälla" barn som ser till att vi inte får äta i lugn o ro eller sitta stilla o njuta av ett glas vin i soffan! Det vore väl allt för bra om de kunde sova samtidigt osv.. hi hi.. Nä då, det gick väl helt ok, förutom att Sigge verkar vara konstant hungrig nu för tiden!! Men men.. det finns ju tillägg o ge!

Idag så sov hela familjen till 10.30.. ja jag vet!! Helt sjukt ju... man känner sig nästan bara ännu tröttare o segare sen! Men mysigt var det iaf.. Sigge var på sådant prathumör o bara låg o flinade o gottade sig i våra sängar, hur mysigt som helst ju!!



Annars så ringde vi hit Farmor & Farfar för o bjuda dem på lite middag.. De skulle kommit förra helgen men då blev de lite sjuka.. :-( Dessutom har vi slängt ut frågan till dem nu.. som de ska få fundera lite på.. Om de under ett antal veckor i vår kan tänka sig att ha Sigge en dag i veckan eller varannan vecka... så att Dennis och jag kan jobba 3 dgr var per vecka.. Vi får se.. man kan inte mer än fråga, och nu har vi gjort det, så nu ligger bollen hos dem! :-)

Jo... vi tog ju förstås lite bilder igår kväll oxå! Shit alltså.. det är ju verkligen svårt att tro att Stella o Sigge är lika gamla.. eller ja.. Sigge är ju faktiskt två dagar äldre, hi hi...

Spana på brudar kan han iaf lilleman;-)



Frågan är ju bara om Stella är intresserad???? (småkillar ;-))
Tycker allt hon ser lite smått ointresserad ut.. hrm...



Stellas mamma o pappa ville ju så klart gärna vara med på bild oxå!! Hi hi..



Här har vi kvällens miner oxå på barnen ;-) Som sagt.. visst är de i princip lika stora dessa barn? *fniss*





Förresten.. Det här med husvagn var ju intressant.. Verkar som att det väcker en del reaktioner iaf... hi hi.. TREVLIGT!!


Rädda Dennis!!

Ha ha.. Ja, för Er som inte visste det så har en insamling startats på Industrilås till förmån för "Rädda Dennis". Det kommer antagligen även att hållas en gala på tv inom kort för insamling till detta ändamål! Ha ha... Ja, iaf om Ni frågar Dennis jobbarkompis Adam som tycker att Dennis lyckats samla på sig alldeles för många vuxenpoäng redan och att han därför behöver få vara "barn" ett tag till... Så när Dennis vid något tillfälle nämnde att vi kanske skulle köpa husvagn så var det liksom droppen för denna insamling! Adam menar att det är snudd på att samla pensionärspoäng, hi hi...
Det återstår alltså o se vart denna insamling slutar... ;-)

Igår skulle Sigge o jag göra en massa nytta på jobbet... Efter att ha varit vaken ca 1 ggr/h från kl 01 på natten och framåt så var man ju måttligt road av o stiga upp på morgonen. Hade ju dock förhoppningen om att Sigge skulle sova mycket på dagen, just för att han inte hade sovit så bra på natten... SÅ blev det dock INTE!! Var på jobbet från 09 till 14 och fick väl ihop ca 1-2 h jobb sammanlagt under denna tid!! Han skulle definitivt inte sova iaf... Har pratat med BVC och nu ska jag ge ersättning efter amning till natten samt på natten för att se om det hjälper. Gjorde så i natt och det verkar ha gett effekt... Sov fr 21 till 03 ungefär, vaknade vid 01-tiden men då stoppade jag bara i tutten ett par gånger så sen somnade han om.. Fick sedan mat vid 03 och sov till 07.. somnade om o sov till 08.30.. Passar MYCKET BÄTTRE i mitt liv;-)

Igår kväll hade vi jobbarkompisar till Dennis här.. Var ett tag sedan nu, men det var så trevligt så! Vi hoppas att de vill komma snart igen...;-)

Idag har vi alltså varit och tittat på husvagn! Ja, nyheten tycks ju ha spridit sig som sagt.. så nu när hela Industrilås vet det så vet väl antagligen hela Nässjö det vid det här laget... hrm.. Så vi får se vart det slutar detta! En vagn som antagligen skulle passa oss perfekt, så väl i prisklass som i standard... Vi får väl se över finanserna o se hur goda förhandlare vi är oxå! Ha ha.. antagligen inte så värst bra....

Fika blev det ju oxå innan husvagnstitten hos Anna, Peter och Oscar (Filip var ju på barnkalas)...
Så här stolt och söt var man när man fick hålla bebis ;-) (Ni lägger väl särskilt märke till den superhäftiga silverfrillan !?) Hi hi...



Annars var det lite gos i sängen idag på morgonen.. tyvärr fick vi inget jätteflin med på korten.. pappa var bara rolig så länge man inte hade kameran framme.. hihi



Hänger o slänger hos pappa oxå!


På återhörande!

Förresten så börjar det bli dåligt m kommentarer här.. ser ju att jag har ett antal besökare.. men det är många smygisar hihi..

En trevlig dag med mycket promenerande!

Ja, så skulle man kort och gott kunna sammanfatta denna dagen!

Natten har väl iof varit sådär.... Sigge har varit vaken vid 01, 03.30 och 06 i natt... jag är ju inte van vid detta!! Men men.. jag hoppas verkligen att det är någon tillfällig historia och att vi snart kan återgå till "gamla" rutiner!!

Idag då, BEBISFIKA var det bokat idag.. Promenad till världens ände - Norrboda, för lite umgänge med andra mammor och bebisar. Mycket trevligt, tack för det Lotten!! Väl därifrån så var det en tur ner till stan med Marlen o Stella för att byta lite kläder samt fynda tapeter! Tillbaka till Marlen för lunchintag och sedan tillbaka till stan - eftersom att Marlens inköp visade sig ha larmet kvar, ha ha... så var vi tvungna  o tillbaka igen OCH "tyvärr" handla lite till;-)

Idag har väl antagligen samtliga gäster till dopet fått sin inbjudan, tyvärr har vi ju redan fått ett återbud.. Väldigt tråkigt tycker jag, hade jag inte trott... men men inget vi kan styra över!

Imorgon blir det en sväng till kontoret - göra lite löner, så att alla blir nöjda och glada :-) och lunch med Annica, blir väl förhoppningsvis väldigt trevligt det oxå! Hi hi... om vi nu kan samsas om vart vi ska gå och äta...

I helgen blir det en ny träff med Marlen, Henric o Stella. Hoppas vi bara att Sigge är på bättre humör än när de var här sist! Ha ha.. värsta humöret någonsin typ!!

Nu blir det lite fix o trix här....

Dopinbjudningarna klara!

Japp, inte alls likt mig att vare sig pyssla och göra egna inbjudningar ELLER vara ute i god tid... Ha ha.. De ska på lådan idag... Så, för Er som förväntar Er att kanske få en sådan i lådan hem och läser det här får alltså skippa att scrolla ner, för längre ner så finns foto på hur inbjudningarna blev ;-)

Idag blir det en lugn o stilla dag i alla fall.. Promenad för att posta lite inbjudningar osv men annars så ska jag ta tag i att välja ut lite kort som behöver åka in på framkallning osv. Fick ett erbjudande om 100 gratisbilder från FujiFilm så vi tänkte nappa på det... adressen är:  www.fujidirekt.se/gratis för er som oxå blir sugna (erbjudandet gäller till 090128).  Men vad svårt det är och välja bara! Lär väl bli ett o annat kort på lillfisen förstås.. men vi kan ju inte BARA ta bilder av honom ;-)

Pratade med BVC faktiskt i morse också... Jag ger Sigge mat för natten sista gången vid 21-21.30 och sedan har han sovit till sådär 05.00 men sedan han blev förkyld typ så vaknar han redan kl 02 o sen vid 05.. Är ju lite orolig över min tillgång på mat så vi har testat med tillägg vid kvällsmålet. Det tar han ju gärna, men vaknar sedan vid exakt samma tid i alla fall... Så det känns inte som att det egentligen är av hunger han vaknar kl 02... De trodde det kunde vara en typisk "3-månaders tillväxtperiod" och att jag kunde testa o skippa tillägget igen. Vaknade han ännu tidigare skulle jag återuppta tillägget igen. Men, om det nu är en tillväxtperiod? Borde man inte ge mer tillägg då, för att han kräver mer mat om han ska växa?? Ja jag vet inte.. kanske är jag som är trög eller nått... Ideér någon kanske vad de kan ha menat?

Förresten så är det en stor dag idag;-) Lillkillen har på sig 62-kläder, hi hi... OCH det är inte längre ett tält!!

Trötta killen hos mamma.....



i sina 62-kläder och med avskavt hår i bakhuvudet;-)



Och så var det dopinbjudningarna då.....






Bäst att sätta fart nu då... Fisen sover ju aldrig så länge på förmiddagarna nu för tiden...

Hej svejs!

Tyvärr hinner jag inte.....

... HA HA HA... vad fel det blev!! Nu blev Ni allt nyfikna va? Är det något som jag INTE hinner? ;-) Japp... det var o lägga in bild... men det märkte ni ju å andra sidan att det inte blev några igår!!

Igår kväll var en stökig kväll... Sigge fick antagligen lite efterdyningar efter sprutorna... Gnällig o ledsen till tusen o antagligen lite feber... Ingenting blev bra, inte ens med lite alvedon i kroppen! Till slut så somnade man iaf - för att 6 h efter alvedonintaget vakna igen - Skållhet!! Så ja.. feber fick han nog! Men men... går ju an när man vet hyfsat vad de är gnälliga o ledsna för, men visst är det jobbigt!? De små liven...

Idag tog Sigge o jag sovmorgon till 08,30 och sen var det ner på stan för att träffa Sussi och Ville... När Ville o Sigge sov så passade Sussi o jag på att prova kläder på Vila o Greens.. ha ha... blev ett o annat inköp av oss båda ;-) och sen blev det en tur vidare till Thimons. Väl där så var våra småkillar genomsvetta! Antar att det var LITE varm o sova i butikerna m åkpåse, overall o filt... hrm... näst intill barnmisshandel ju!(?) Men de var ju båda lika glada för det...

Jo, igår var Dennis förbi sin jobbarkompis som är sådan fiskeentusiast.. köpte 5,5 kg fisk av honom för dryga 200,- tyckte jag var kanon! Det var bl a Regnbåge, Öring, Sik o Sej tror jag.. kommer inte riktigt ihåg! Så.. nu får vi bara be snällt till Svärmor o Svärfar att de hjälper oss o tillaga det!! Hrm.. är ingen hejare på det.. men gott o äta är det ju!!

Annars har vi gett oss på vårt gästrum nu... Dennis har börjat måla gästsängarna vita, och det tar ju sin tid! Handgjorda, svarvade sängar med en massa detaljer på... och så måste de målas 3 ggr... Hm, Dennis är av någon anledning måttligt road! Men men.. fint blir det! Därefter är det golvläggning och tapetsering som ska göras.

Jo, idag tänkte jag också försöka börja fixa med dopinbjudningarna... Hur nu det ska gå! Spännande iaf...

Idag får det bli en bild ifrån när mamma/mormor var här och hälsade på...



Hej svejs...

Måndag och ny arbetsvecka;-)

Japp, idag var det till o upp i ottan! Kontorsmöte kl 8, inte är man van vid att vara startklar så tidigt!? Ha ha.. börjar visst bli bekväm med sovmorgon till så där 08-09 ;-) Hur som helst så lyckades vi komma i tid och det avlöpte väl! Fick till och med en hel del gjort, då lilleman behagade sova i princip hela eftermiddagen.

Vi har också varit på BVC idag och tagit 2 sprutor, en i varje ben!! Aj aj.. men man var SÅ duktig! Mammas lilla groda...
Idag fyller han alltså 3 månader och vikten var 4 840 gram och 60,5 cm lång (växt 4 cm på 1 mån). Iom detta så följer han fortsatt sin viktkurva (2 steg under "normalkurvan") och har ökat i längdkurvan från en kurva under normal till att nu följa normal... Lång o smal kille alltså, undra vem han brås på?? ;-) Hrm.. inte mamma iaf, ha ha..

Imorgon blir det förbi jobbet också en liten sväng o fixa lite smått sen blir det till o ta en träff med Sussi och Ville. Ska bli trevligt! Hemskt länge sedan vi träffades nu... Ville han är ju stora killen, om 1,5 mån fyller han ju 1 år, tänk vad tiden går!!

Jo just det.. de ringde ju nu äntligen tillbaka från Nässjö Simsällskap... Babysimsinformation på tisdag om en vecka, verkar som att vi får plats nu i vår.. verkligen kul! Hade inte vågat hoppas på det...

Tyvärr hinner jag inte

Sköna Söndag

Ja, kommer ni ihåg när det gick på TV? Sköna Söndag med Malena Ivarsson, ha ha... Skämtsamt!

Igår blev det, efter att Dennis kommit hem från sitt fiske, middag men sedan vidare till Eksjö för auktion och sedan ytterligare vidare till Ingatorp till Eva, Johan, Ludvig och Selma. Auktionen var inte något vidare och ha, iof svårt när man inte varit där från början och spanat in vad som verkligen finns... men det var desto trevligare i Ingatorp! :-) God (och stark) mat, gott dricka - åtminstonde till grabbarna och trevligt sällskap. Jag tog ju givetvis tillfället i akt o fixade mina naglar oxå, fast efter att diverse barn hade knoppat in. Det är ju LITE lugnare då, ha ha... Herregud, Selma.. att man kan ha så mycket som man måste få sagt när man är 3 år!! Inte klokt ju.. att inte öronen trillat av hos mamma och pappa (?)
Natten förflöt lugnt o stilla, lilleman vaknade vid halv 5 första gången o sen vid halv 8 och fick mat.. och sen sov vi vidare till halv 10, skönt!

Nu så är Dennis ute och tvättar bilarna, ja flertal faktiskt.. vi har ju haft pappas bil här hela veckan så vi tyckte att vi kunde tvätta o städa den som tack för lånet, har ju varit smidigt och ta till den när vi "behövt" två bilar... Jag ska väl se om jag kan förbereda någon form av middag och dammsuga övervåningen. I eftermiddag kommer mamma (mormor) och hon har utlovat SEMLOR till Dennis stora lycka!! Ha ha.. Jag gillar inte ens semlor så för min del kan det kvitta...

Imorgon blir det först en sväng ner till jobbet på kontorsmöte och sen vidare till BVC för 3-månaders kontroll och sprutor!! Usch.. lillen kommer bli så ledsen, jobbigt! Men men... det lär väl gå över! ;-) Imorgon som sagt är han faktiskt precis 3 månader, stora killen! Vi får väl se om han spräcker 5-kgs gränsen imorgon vid vägningen då!(?)

Igår blev det ju som vanligt lite bilder oxå....



Första gången i matstolen! Ganska stor va?


Redo för avfärd till auktion....


På auktion med mamma....


Med på auktionen var ju också pappa och faster Jessica... (Ni ser väl alla att det är STORASYSTER till Dennis;-))



Ha en fortsatt bra dag!

Ciao

Oj då....

.... var ju inte meningen!! Igår efter att jag lagt över bilder (för första gången) ifrån systemkameran så råkade jag visst glömma den påslagen, så när Dennis kom hem igår var kameran totaldöd.. hrm... var ju inte meningen!! Ja ja, det var ju faktiskt bara att ladda batteriet..

Vart tog det härliga fredagsvädret vägen? Idag var det ju verkligen höstdepp igen.. från sådant härligt vårväder igår.. :-(
Dennis gav sig av hemifrån imorse kl 07,15. Han och Peter och ett gäng killar till skulle ut och angla, hur kul nu det är då.... Men men.. som tur är så behöver ju inte jag följa med! Sigge och jag tog istället sovmorgon till 08,40 och nu sover han igen ;-)

Igår kväll var det bara en lugn o stilla hemmakväll. Let´s dance, baguette m kräftor i aioli, coca cola och chips;-) Hälsosamt va??;-)

Måste ju önska gamla kompisen Lina och sambon Jimmie trevlig resa också! De sitter just nu i bilen på väg till Arlanda för avfärd till Australien. De ska vara borta 3 månader... Hade ju varit något det! Jag ser fram emot att få läsa om era äventyr på resdagboken ;-)

Igår kväll var det dags för bad för lilleman igen, så det råkade visst bli några badkort igen..hihi... Börjar bli några sådana nu! Dessutom övar vi på att ligga på mage.. Tyvärr är det någon som inte uppskattar det särskilt mycket, speciellt inte när man ska ta en massa kort samtidigt;-) Men... alla säger ju att det är SÅ viktigt.. så vad gör man inte? Livrädd för att vara en dålig morsa annars.. hihi...

Inte helt lätt att hinna fota när huvudet är som högst bara....






Fredag och sol samt grattis!!

Ja, visst är det underbart!! Så fort solen tittar fram så blir man verkligen mycket piggare....

Sitter här och får göra ett snabbt inlägg, ska strax gå och träffa Marlen o Stella. Det blir promenad och pastasallad idag, kan det bli bättre!?

GRATTIS!! Till Jessica och Mårten som fick sin lilla Tess i onsdags eftermiddag! Tess Lara Dahlqvist ;-) En liten söting!


Tänkte kolla om det är någon som har tips på smidig fredagsmat? Vad kan man slänga ihop ikväll??

Jo, blev ju lite fotande igår oxå.. och gissa på vem!? Ha ha.. svårt...

Han är hur som helst en mästare på och göra konstiga miner har jag upptäckt!!













Tack förresten också till faster Susanne för de fina visdomsorden till Sigge! Ha ha ;-)

Systemkameran är....

... numera i vår ägo!! Äntligen, mycket trevligt måste jag säga! Igår eftermiddag var vi och hämtade den.. Tyvärr skulle den ju laddas ett litet tag så det var inte mycket tid till och ta några kort igår.. Men men får se till att det blir fler tagna idag;-) Har dock inte hunnit med detta än... Dessutom måste man ju försöka läsa på lite oxå så man vet hur man tar bäst kort!!

Idag har i alla fall dopet blivit spikat, 21 feb kl 12.00 i Lövhults Kapellet blir det! Så, idag har Sigge och jag tagit oss ut i snöstormen (ja halvt om halvt i alla fall) för att fixa lite fina papper osv till dopinbjudningarna. Ja, hör o häpna.. Tänkte faktiskt pilla ihop några sådana själv, hihi.. Ja vi får väl se hur resultatet blir! Kanske slutar med att jag får gå och köpa färdiga i alla fall... igen som vet! 

Sigge har inte sovit speciellt mycket idag, och det märks SÅ väl när det blir för lite av den varan. Då är man verkligen inte nöjd med något! Nu sover han visserligen... he he.. så jag har faktiskt passat på att jobba lite! Smidigt när man kan sitta hemma och göra det när det passar en själv ju.

Imorgon ska vi träffa Marlen o Stella, trevligt trevligt! Var ju faktiskt ett tag sedan nu.. ;-) men det har ju varit helger och annat.. Ja, Marlen hon har utlovat pastasallad till lunch också, ska bli smarrigt.. ser redan fram emot den för jag har inte ätit något sedan lunch nu och kom på att jag nog borde ta mig något och äta.. he he.. Glömde visst! Ja, hur som helst så har Marlen börjat sitt nya, duktiga liv nu.. så något fika blev det tydligen inte imorgon! ;-) Som jag sa Marlen.. får ta med mig eget fika i fickan..hihi... Nä då.. jag behöver också klara mig utan det! Men det är ju SÅ gott...

Förresten, till alla mammor eller blivande mammor som läser denna bloggen, eller för den delen till Er andra som kan tycka att det passar Er också (kanske har en massa barn Ni vill köpa fina kläder till ;-))... Den 17/2 har jag Me & I party hos mig, alla som vill är välkomna! Hör bara av Er så jag kan notera ner det..

Bilder ja.. hm.. Har ju faktiskt inte tagit några än idag ju!! Får leta i arkivet igen då (men jag lovar Annica, ska inte utsätta dig mer ;-))

Sagt och gjort... och eftersom man en dag som denna känner sig blekare och tråkigare än någonsin får det iaf bli en liten resebild, på mig själv faktiskt.. he he ja lite ego;-) men jag är ju iaf nyansen brunare på kortet än idag kan jag ju säga....;-)


Kokta tuttar och rulltårta...

.. ja det var vad delar av vår dag bestod av igår!

Passade på o koka Sigges alla napparna (alla 3 st ha ha). Kom ju på det att vi inte gjort det sen sist... ha ha.. ja med andra ord när vi började använda dem. Inte för att jag vet hur ofta man SKA göra det men antagligen mkt oftare än man gör!

Rulltårtan då? Ja.. det var faktiskt Dennis som fick värsta rycket igår och blev sugen på rulltårta, vilket aldrig skulle falla mig in och bli sugen på.. skulle däremot lätt kunna bli sugen på en härlig kladdkaka eller jordnötsbrownie eller nått annat kladdigt gott ;-) men men.... Tyvärr saknade vi ägg - vilket iof var bra för då var vi ju tvingade att ge oss ut på promenad, sagt och gjort! Riktigt kallt ute men rätt skönt efteråt iaf! Så.. sen slängde han ihop en rulltårta, och jag höll mig ifrån köket ;-) lätt o ta över annars, hrm.. Min enda insats var att stjälpa upp den på bakplåtspappret. Blev provsmakning igår kväll sen, och den var faktiskt mycket god!

Annars var det en lugn o stillsam dag.. Lite tvätt, lite matlagning och lite jobb.. men annars väldigt lugnt! Skönt det oxå ju...

Idag var det ju tillbaka till verkligheten då! Men det är ju rätt ok det oxå, man behöver ju rutiner.. annars blir man ju totalt förslöad. Förresten, som någon av de kloka mammorna skrev, så verkar det vara lugnt på matfronten för Sigges del. Han har sovit bättre nu så antagligen hade det bara med förkylningen att göra. Däremot märker jag en klar skillnad på att han sover mycket mindre dagtid nu än för bara någon/några veckor sedan!

Ja, idag ska annars inte göra något särskilt.. det blir lite telefonerande till präst o kyrka osv inför kommande dop. Sen har jag ringt till Nässjö Simsällskap, vi vill börja på babysim men det är ju aldrig någon som svarar.. så nu har jag lämnat meddelande så får vi se om någon ringer tillbaka! Jo, det blir ju en tur ner till stan också för att kolla om systemkameran kommit samt att ta hem pappas bil, känns inte vidare tryggt att låta den stå på stationen... hrm.. skulle ALDRIG vilja ha min bil stående där, nä inte ens en cykel...

Blev inte mkt bilder tagna igår.. men ett o annat blev det iaf i badet igår, tillsammans med nya badankan :-)

"Åh mamma, vad är det för nått som kommit i badet??"



"Nu har jag iaf fångat in den, kom inte nära för då får du en smocka! Släpper den aldrig nu.."



Ser ut att bli riktigt härligt väder idag iaf, får nog bli en riktig promenad sen! Nu blir det till att ta hand om lite tvätt samt fixa iordning mig själv!

Ciao

Sjuka är vi allihopa....

.... mer eller mindre i det här huset nu!! Dennis är ju värst förstås (karlar ni vet ;-)) men sen har ju även Sigge åkt på en släng nu... Det känns mindre kul faktiskt, hoppas bara att det håller sig där! SÅ, jag hoppas på att det är där jag har förklaringen till att han varit lite grinig på nätterna nu! Även om det gått ganska skapligt i natt (vaknade 4 första gången) så har ju jag legat o lyssnat på honom typ hela natten och inte kunnat sova för att jag tror att han kommer o dö eller nått!! Shit vad nojjig man blir alltså!

Imorgon börjar ju dessutom allvaret oxå.. Jobb för Dennis och tillbaka till verkligheten för mig o Sigge...

Imorgon kommer dessutom pappa o co förbi och vi ska köra dem till stationen, de ska på bröllop i helgen på Ishotellet i Jukkasjärvi. Shit vad häftigt det måste vara alltså! Någon som varit där??

Jo, vi fick ju häromdagen ännu mer grejer av Malin o Jimmie som håller på o rensar sitt hus för fullt nu... Där var bland annat en liten stol (finns säkert ngt fint namn på stolen) som var väldigt kul! Trodde lilleman var för liten för den men en liten stund fixade han... och han såg VÄLDIGT rolig ut!!





Malin berättade att när hon hade haft den till Hugo så hade han så tjocka lår att han fastnade med benen... Ha ha.. det gör inte Sigge riktigt än ;-)

Ciao

SÅ irriterande!!!.....

..... vår systemkamera skulle vi få antingen i fredags eller senast som idag. Väl inne på OnOff (ja jag vet, en jäkla skitbutik, men vad annat finns i den här stan??) så säger hon i kassan att, ja vi KAN ha fått den idag men vi har inte hunnit och packa upp någonting idag, vi är två man kort. Som om vi bryr oss?? Åh... Sen säger hon att, ja annars får ni ta det med någon av säljarna på golvet.. Ja men vad är hon då? Inte säljare iaf... Så just nu är Dennis kvar nere i butiken o köar till att få tag i en säljare. Jag kände att både jag o Sigge kommer att svettas ihjäl där inne så efter att ha varit en sväng på ICA fick det bli o dra hemåt. Får väl se hur lång tid det tar för Dennis där.

Annars har vi iaf varit ute på en långpromenad idag, precis som igår. Gud vad skönt det är när Dennis är hemma.. skulle man inte alltid kunna ha det så här mysigt?

Igår eftermiddag hade jag värsta rycket... Dammsög hela huset, ja det är svettigt kan jag lova, sen var det svabbning av köket o hallarna, matlagning - pressad potatis med lax o spenat i ugn.. SEN tog vi det bara lugnt, hela familjen tittade på film. Ja, till och med Sigge faktiskt. Han har upptäckt både TV:n o datorn nu, bara sitter o stirrar, ha ha.. hur bra nu det är?? Ja ja.... Så här intresserad ser han iaf ut när han hamnar framför datorskärmen :-)






Ibland ville han dessutom studera saker o ting närmre....






I natt har Sigge faktiskt sovit riktigt dåligt (ja sämsta natten ever tror jag). Vaknade redan 01.15 och var ledsen, gav han mat o så somnade han om till 04.30, mat igen.. o sen var det tätare.. 06.30 o sen 07.30 o sen 08.15. Vid den tiden plockade jag över honom till mig o var beredd att få kliva upp.. men då somnar han minsann!! Ja jag vet inte, börjar tro att jag kanske inte har mat så att det räcker eller så är han i en tillväxtfas kanske o kräver lite mera mat än vanligt!? Någon som har någon klok tanke om detta kanske? Vet ju att det finns en o annan erfaren mamma som läser denna bloggen ;-).

Söndag = Vilodag?

Ja, är det så fortfarande? Söndagen är den heliga vilodagen.. finns det folk som fortfarande lever så? Trodde att det var en av de få dagar man (normalt) är ledig på o därför ska hinna med så mkt som bara möjligt då!? ;-) Ja jag vet inte... antar att man kan få en viss grupp av människor emot sig i detta ämne..hi hi... ja ja.. man kan väl inte vara alla till lags!?

Igår så var ju mannen då på IKEA. Märkte att det går betydligt snabbare när han åker själv än när jag är med, undra varför!? Han var hemma igen på typ 1,5 h.. o då hade han även varit på MediaMarkt! Blev även ett till skrivbord så nu har vi gjort om lite i vårt datarum, blev nästan som ett riktig kontor nu ;-) Märkligt bara att det alltid ska vara nått som är fel när man köper på IKEA... Fick två sådana där sidor av samma sort.. hrm.. men det syns inte nu då ena av de sidorna är in mot fönstret nu ;-) Ska bara inhandla en kontorsstol till! Så nu vet ni hur det ser ut när jag sitter här o skriver... :-)



Lillfisen hade en riktig vakendag igår, så idag lär han väl antagligen sova som bara den.. brukar vara så! Usch, känner att han börjar bli stor kille nu ju... är snart ingen bebis längre ju... Se själva.. sitter i soffan o degar o käkar ostbågar ju ;-) Detta tog vi iof nyårsdagen, då får man väl dega va? Hi hi..



Nu så blir det till o klä på sig o dra ut vagnen en runda, så härligt väder ju!

Ps. Glöm inte o lämna lite avtryck oxå... :-)

Kram

3-rätters och bordsplacering ;-)

Var vad som mötte oss igår hos Annica o Mattias!! Hi hi... Vad fint Ni hade gjort det, verkligen kul! Tack än en gång! Som sagt.. vad ska man hitta på för att matcha det?

Menyn för kvällen var alltså resterna från nyår, men inte vilka rester som helst vill jag ju säga då. Till förrätt, egengjord skaldjurssoppa (som Annica gjort helt från grunden, har jag aldrig prövat vill jag lova!!), serverat med bubbelchampagne. Till huvudrätt var det div. skaldjur så som ugnstekt lax, rökt makrill m två smaker och räkor som serverades med kokt potatis och tre sorters såser (romsås, aiolo och toscanasås).. och ja just det.. det bortglömda vitlöksbrödet oxå.. Hihi ;-) Men allt var så himla gott alltså! Till efterrätt var det, ja vad hette det? Iaf som en botten med hemmagjord glass av hallon sen var det ett gräddigt gott lager över som var av vit choklad tror jag och cointreau o div andra ingredienser, smarrigt värre vill jag lova! Ingen som blir läskad va?? Menyn var ju dessutom varvad med diverse Wii-inslag ;-) Jag tycker ju som sagt att bowlingen var särskilt rolig!! Ha ha.. fortfarande obesegrad!! Fast... jag har ju gjort något så jag har jordens träningsvärk eller vad det nu kan vara i ena skinkan!! Men men.. ska man ligga på topp så kostar det ju :-)!!

Ja, o som sagt.. innan vi kom till Mattias o Annica så var vi i Solberga o käkade middag.. Vilken lyxdag alltså! Där fick vi så god mat (kött, sås o potatis) och även efterrätt - marängsviss.. inte igår alltså!! Snacka om att vi åt igår... inte konstigt om inte det händer något med sladdermagen??!!

Idag så blir det nog en lugn o stilla dag.. Dennis har blivit väldigt förkyld (vilket han blev igår kl 16, ha ha...) och jag känner oxå av det litegranna... Har iaf skickat iväg mannen till IKEA för att köpa ett skrivbord till och golv till vårt gästrum som står här näst på renoveringslistan! Jag har tänkt att sätta mig o jobba lite nu.. Har precis sövt lilleman så han borde sova ett tag till!

Jo visst ja.... Annica beklagade sig vid ett svagt ögonblick över att hon aldrig får vara med på kort.. SÅ nu har man ju rotat fram lite i arkivet! Se o njut då Annica... This is you´re 5 min of famous ;-)


Nervös eller?? Eh ja... ganska! Men bara lugn.. du är inte kissenödig, även om du tror det!! ;-)



Från en av våra tidigare räkfrossor.. ett tag sedan du!!


Var bara tvungen o ta denna.... Du vet precis vilken fest det är, men valde denna bild istället för den som finns på dig! Ha ha... Stackars Slobbans hus! ;-)



Så.. efter dessa taskigheter så får jag iaf avsluta med en väldigt fin bild! (Dessutom har du ju väldigt snygga flätor ;-))



Japp... det var ett "axplock" från mitt galleri ;-) Håll tillgodo!

Kramis!

Middag hos svärisarna...

Japp, det är vad som står härnäst på schemat! Middag i Solberga med fastrarna o kusinerna till Sigge, lär väl bli fullt ös!!

Vår lille kille alltså, trots att rutinerna har varit väldigt bristande i läggning osv så igår när vi lade honom för natten så är allt som vanligt igen! Han somnar typ direkt när vi lägger ner honom i sin säng vid 21.30 tiden o sover sen till 05.30, hur skönt som helst ju! Somnar om igen o sover sedan till 08.30, man undrar bara när turen ska vända liksom!

Ikväll blir det till att dra till Annica o Mattias igen (och ja Annica, man kan undra om du slagiti i huvudet allvarligt, 2 inbjudningar på samma vecka ;-)) för o äta upp resterna från nyår... hi hi... Låter som att vi är värsta hushållsgrisarna men det är inte vilka rester som helst som utlovats kan jag säga! Blir kanske ännu en frossa för mig o Annica ikväll då :-)

Fy vad jag önskar att jag kunde använda Photoshop! Man kan ju typ 1% av det programmet... hade varit så kul att kunna trixa till det lite....

I dag kanske vi får vår nya kamera.. kanske kanske.. har inte hört något än, så det lutar väl åt måndag! Längtar så....
Annars så är det lite mindre farande planerat de här sista lediga dagarna (för Dennis då alltså, jag är ju jämnt ledig ;-)). Funderar på att ta tag i vårt gästrum. Ska målas sängar, bredspacklas o tapetseras väggar och läggas nytt golv! Dennis är lite arbetssugen o då gäller det ju o hänga på!!! :-)

Vad gör ni de här sista lediga dagarna nu då??

Så här glad var lillfisen häromdagen!! (Tandalösa gubben.. hihi)



Kram på Er!

God fortsättning 2009!

Ja som sagt, God fortsättning till Er alla! Hoppas att Ert firande var lyckat! Vet tyvärr att det fanns en del sjuklingar som mer eller mindre fick fira nyåret nedbäddade i sängen, för träligt ju!! :-(

Hur var då vårt firande? Mkt bra måste jag säga... Annorlunda med barn osv men ändå väldigt trevligt o avslappnat. Som vi trodde så blev det ju en hel del spring.. Förrätten var väl en halv katastrof om man ska se det så ;-) he he men till huvudrätten så var det väl mer eller mindre så att alla småttingar hade knoppat in (med något enstaka undantag). God mat o grejer blev det ju oxå, särskilt efterrätten.. som inte blev vad jag trodde, det blev istället en Kaffepannacotta, gud vad smarrigt det var! Är hur sugen som helst på o sno ihop en sådan nu ;-) Inte bra för min sladdermage ju!!.....
Kvällen gick i ett rasandes tempo och vi var inte hemma förrän ca halv tre. Hela familjen tog sedemera sovmorgon till kl 10! Verkligen skönt...

Ja just det, jag hade ju även lånat ut huset till syster o hennes vänner.. o hör o häpna, huset stod kvar när vi kom hem;-)

Idag då.. vad har man gjort sen man klev upp? Tja... fixat m lite disk, svabbat golvet (hallen blir ju GANSKA skitig när man drar in vagnen), pantat burkar/flaskor, gått på en härlig långpromenad i det vackra vädret och lagat middag.. Är väl ungefär vad som hänt! Givetvis har man ju gullat m sötisen oxå... men han bara sover o sover ;-)

Så värst mkt fotograferande blev det ju inte under gårdagen men ett litet familjefoto blev det iaf o så ett kort på lilltjejen som är född på samma dag som Sigge (fast 8 veckor för tidigt då..)...





Imorgon blir det lunch/middag kl 14 i Solberga. Vet inte vad det ska bjudas på men det brukar aldrig vara någon besvikelse så det blir säkert bra även imorgon!

Jo just det.. inte visste jag att man skulle få träningsvärk efter att ha spelat Wii.. ha ha.. har känt av det i min ena arm! Måste vara mina fina svingar på tennisen mot Smullan..hrm...

Hoppas hoppas att vi får systemkameran imorgon!!

Hej Svejs...

RSS 2.0