Gott Nytt År!!

Ja, Gott Nytt År på Er alla vänner, bekanta och okända bloggläsare;-) Hoppas att Ni får en underbar kväll!

Igår var det investeringarnas dag här tydligen.... he he.. En jacka till Dennis (8848 Altitude, inte den billigaste alltså..) och sen blev det även inköp av systemkamera! Äntligen.. så, alla som vi fick pengar av i julklapp, nu vet ni vad de gick till! Tyvärr får vi inte den förrän fre eller mån så vi får hålla oss till tåls lite till...

Sen var ju Anna C här oxå, en kursare från Jönköpingstiden.. som numera är 08:a och alltså inte har möjlighet att träffa oss som förr!

En sådan här min gjorde Sigge när han fick komma till Anna ;-)



Idag så har vi städat typ hela huset, lagat potatisplättar, fixat förrätten tills ikväll m.m o ändå har jag tid o sitta här o blogga! Förstår inte hur mkt tid man kan ha vissa dagar ;-) Ändå sov vi till kl 10 idag, hela familjen!!

Ikväll då, tyvärr så har det blivit återbud från Emelie o Daniel. Emelie har åkt på någon skit i magen så hon kände sig inte alls piggelin, synd! :-( Detta till trots så blir vi 10 vuxna och 5 barn då.. så jag antar att det blir stimmigt ändå så det räcker! (Inte för att Emelie brukar stimma så mkt men iaf ;-))

Ja.. förra året vid den här tiden så var det full fest! Jag och Dennis åkte med Annica o Mattias samt Veronika o Dalsmyr till Figeholm för fest där med Peter o Anna (nej, inte samma Peter o Anna som vi ska till ikväll, hur sjukt är det att man känner tre par som heter Peter o Anna???). Väldigt lajbans var ju det.. men en helt annan nivå på fest än vad det antagligen kommer vara ikväll ;-)

Så här sofistikerade o lugna var vi i början av kvällen:


Och så här bra fotografer var vi i slutet av kvällen.... hrm



ja, här ser vi väl lite mer städade ut iaf... Som vanligt var det ju Annica som drog ner mig i fördärvet till ovanstående bild ;-)



Ja.. vi får väl se om man får till stassen tills ikväll då.. hrm.. finns ju en sladdermage ivägen, som inte har funnits där tidigare!! Undra vad det kan bero på....

Nu är det dags för duschen.. sen göra sig fin (så gott det nu går då ;-)) för kvällen! Siggefis ska oxå bli fin så klart!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!

Wii.....

... var ju som väntat VÄLDIGT kul!! Farligt alltså om vi skulle ha det.... skulle man väl antagligen inte få något gjort på dagarna! Tur att Annica o Mattias har det på behörigt avstånd ;-)

Jaha... som sagt, kvällen spenderades hos ovan nämnda personer. Hur trevligt o kul som helst tycker jag! Var allt för länge sedan sist.... Annica, du måste ha saknat Dennis va? Hi hi.. jag har iaf saknat Mattias ;-)
God mat fick vi ju oxå, smarrig potatisgratäng m rådjur o div. annat kött. Dessutom vin för min del, att det ska vara så gott!? Själva Wii-turneringen då, ja... för min del så började det bra med VINST... men sen kan man nog säga att det gick utför :-( ha ha.. man kan inte vara bra på allt!

Dessutom så hade ju Dennis o jag en liten fråga till paret Rang/Björnlund.. Om de ville bli gudföräldrar till Sigge.... o det ville de :-) så nu är det bara o ringa prällen med (som för övrigt är den som vigde oss o Rang/Björnlund).

Idag kommer fd. kursaren Anna till mig en sväng o hälsar på. Hon är på väg till Helsingborg för att fira nyår och gör ett stopp på vägen för att hälsa på mig o Sigge, mkt trevligt tycker jag! :-) Blir ju allt för sällan som man har möjlighet o träffas nu.

Imorgon är det ju New Years Eve!!! Himlans nice får man väl hoppas att det blir då. Vi ska till Anna o Peter på middag/partaj. Tolv vuxna blir vi och fem barn (alla under 1 år... eller ja, äldsta fyller 1 år idag, GRATTIS Amelie) så vi får väl se vilken matro vi kan räkna med.. antagligen ingen alls!

Nu får jag ta tag i mitt liv här.. fixa till mig lite o inte se ut som en annan slashas...!!

Här kommer bilder från gårdagen....


Jackzon & Sigge:


Jackzon, Smullan o Sigge:


Dennis in action, boxning för er som inte ser.... ;-)


Inga tvivel här... Baseboll ser ni väl att jag spelar?? ;-)


Här kör Dennis o Mattias bilrace... fantastiskt koncentrerade!


Ciao Ciao

Måndag igen.... eller?

Ja, man vet ju knappt vad det är för veckodag längre! Men ja, måndag... men ingen ny arbetsvecka för mannen, som är hemma ända tills den 7:e, så skönt ju!

Igår var det julfirande då som sagt! Trevligt o träffas o umgås, god mat fick man ju oxå! :-) Vi var inte hemma förrän framåt midnatt men det gick bra med Sigge-liten. Så värst många nya kort blev det ju inte... ha ha.. tog nog bara på Felix (pappas hund). Vilken fotograf man är alltså! På tal om det så funderar vi på o inhandla en systemkamera för julklappspengar. Vore så kul o ha en riktigt bra kamera, förhoppningen är att man tar mer kort då!? Erfarenhet någon kanske?

Ja, annars idag så har jag fått mig en riktig sovmorgon, verkligen skönt! Sov till 10,30.. inte klokt ju! Sen så tänkte man ta tag i o betala alla räkningar, eftersom att jag trodde mig få föräldrapenningen idag (och inte innan jul).. men så var ju inte fallet... Alla skulle ju fått det utbetalt den 23:e redan.. vilket inte jag fick, o inte idag heller!! Började ju ana att något var fel..  Det är ju första gången jag tar ut föräldrapenning nu iom att jag har levt på semesterdagar och övertid sedan Sigge föddes. Blev skraj att jag gjort något fel eller så... Ringde försäkringskassan, fick plats nr 170 i kö!! Helt sjukt ju... Ja ja, det var ju bara o hänga i... Väl framme så kunde inte första handläggaren hjälpa mig för hon förstod inte varför jag inte fått några pengar för begäran såg helt korrekt ut! Blev kopplad till nästa person... Då säger hon att min anmälan (dvs då man skickade in moderskapsintyget som man fick från MVC) som gjordes i juni är korrekt osv men eftersom att det sedan har gått så lång tid efter det tills jag begär föräldrapenning så har jag blivit avregistrerad!! Hur kan man bli det? Jag har ju anmält barnets födelse osv... Fattar noll! Så nu, eftersom det fortsätter med en massa helgdagar, så får jag i bästa fall, mina pengar på måndag om en vecka. Dvs 5:e januari! Ja, det är ju inte så kul m tanke på räkningar osv sa jag.. Precis som om hon brydde sig??? Tänk om man varit ensamstående o inte haft några pengar o ta av direkt? Fattar inte att de får göra så bara...... Blääää

Ikväll iaf så ska vi till Annica & Mattias o spela Wii... ska bli hur kul som helst alltså! Har ju aldrig testat detta tidigare men jag känner på mig att jag kan bli rejält inbiten ;-)

Nu blir det lite middagsbestyr, potatismos o fiskpinnar står på menyn idag! Gott tycker iaf jag....

Här har vi iaf yrvädret Felix!



Auf Wiedersehen!

Glömde ju....

... ni missade väl inte Sigge i tidningen igår!? Sidan 5 ;-) Fast han är ju så liten att han nästan inte syns......

Ciao Ciao

God Jul, igen (?)

Japp, nu är det jul igen...... Ha ha... Visste ni inte att det är julafton idag igen? Jo så är det ser ni.. iaf om man tillhör vår familj ;-) Idag blir det till att fira med pappa o co. Skulle gjorts redan för en vecka sedan men då inföll det sig så att de fick magsjuka. Vi hade alltså inte alls lust o besöka dem då!! Så då fick det bli idag istället. Blir nog iof inte så mkt till julmat o tomte osv men vi umgås iaf. Lite mat o lite bastu osv. är ju alltid nice!

Igår då så var Malin här o fixade till en av mina hårslingor som glidit iväg lite ;-) o så fick vi ju träffa mannen oxå då! Verkar ju vara en trevlig karl det där, trots att han är stockholmare ;-) ha ha... inga förutfattade meningar här inte!! Måste ju bara berätta då, för att ytterligare spä på det här med stockholmare då.. he he.... I fredags när han skulle komma hit så hade han ställt in GPS:en på Industrigatan (där hon då bor).. Sen ringer han Malin o så säger han att han tror att han är framme, men att det inte känns rätt.. Ha ha.... Killen har hamnat på Industrigatan i BODAFORS!! Det var den enda Industrigatan häromkring som GPS:en kände till tydligen! Stackarn... inte lätt o komma till bonnhålor som detta!

Igår kväll var det upp till Christian o Kristina, blev hämtmat på Coco Thai. SÅ gott ju, verkligen länge sedan vi åt sådan mat! Christina berättade oxå en rolig händelse... he he.. barn o deras kommentarer! Vilma älskar Pippi o att sjunga Sjörövarfabbe osv. Dessutom vet hon ju hur Sjörövarfabbe ser ut (lapp över ögat osv). Igår sedan när de var på stan så kommer det en blind man med lapp över ögat, varvid Vilma utbrister "Mamma, där ÄR ju Sjörövarfabbe"... Vad säger man då??

Jo, måste ju säga det med att Sigge sov från strax efter tio igår kväll ända fram till halv sju imorse! Vilken kille alltså.. Sen fick han mat o somnade om till kvart över nio... SÅ skönt ju! Gissa om vi låg kvar tills dess oxå?!

Här kommer bilder på småsyrrorna! Visserligen är de inte nytagna (ett par år gamla till o med) men de är tillräckligt söta för att lägga upp ändå ;-) Får ta nya idag o uppdatera sen!

Linda vid frukostbordet (fint bordskick va??)



På Monkey Town var man så här lycklig!



Emelie - fast för ca 3 år sedan, tyckte den var så söt!



Två tjejer som badat, inte helt lyckliga över o vara med på bild ;-)


God fortsättning...

... alla vänner!

Nu är julen över för detta året! Märkligt vad mkt stim det är innan o så är det över på ett ögonblick!? Vår annandag jul fördrev vi, som jag tidigare nämnde, i REA:ns anda i Vetlanda ;-) Var ju givetvis tvunget att spendera de presentkort man fick i julklapp... he he.. Inte farligt med folk faktiskt alltså. Dessutom var det ju McDonalds utlovat. Kändes bra efter all annan nyttig mat i helgen (not!)

Igår kväll hade Sigge besök av sin tjej, Stella ;-) och hennes föräldrar. Det var riktigt trevligt vill jag säga. Helstekt fläskfilé i ugn, klyftpotatis, sallad o kall sås blev det. Till efterrätt, mango & passionsfruktsmousse m färsk mango o kokos. Gott om jag får säga det själv ;-) Tyvärr hade ju inte Sigge sin soligaste dag igår, vilket gjorde att måltiden blev avbruten emellanåt :-( men men så är det! Han har iaf sovit gott i natt! Alltid nått...

Idag fyller Pappsen år, får bli o ringa honom o gratta sen! Ska ju förvisso dit imorgon.. men ett samtal kan man väl kosta på sig för det tycker jag!

Just nu har Dennis fått värsta rycket här hemma o fixar dit listerna till det nya golvet i vardagsrummet. Skönt o få det gjort!
Annars idag så ska Malin o Mr X komma förbi, spännande! :-) och sen ska ev. Dennis hjälpa Christian i hans källare o fixa med rör o vad det var för nått...

Hur har Er jul varit då? Gjort något spännande?

Förresten, håller på o sälja lite grejer på tradera.. auktionen går ut imorgon vid den här tiden, ska bli kul o se vad det landar på i slutändan :-) Någon som har goda erfarenheter ifrån Tradera, i fråga om att få bra betalt eller fyndat något??

Här har vi vårt nya golv :-)

Vardagsrummet

Här kommer oxå ett kort på vår badpojke, som säger Hej till publiken;-)



Ciao!

God Jul....

... lite i efterskott då.. men God fortsättning kan man väl i alla fall säga!

Jag har lyckats koppla upp mig, trots att vi fortfarande befinner oss i skogen där täckningen på mobilen inte är en självklarhet ;-)! Vi befinner oss nu hos min familj, i Huluboda. Vet väl alla exakt vart vi är va?? Hi hi...

Gårdagen då, ja.. det gick faktiskt himla bra. Var lite orolig för lilleman o hans sömn osv. iom att vi skulle åka runt osv. Julfirandet började hos Dennis syster m 11-kaffe och julklappslek. Kl. 14 kom Tomten... som ingen visste om!! Fullt stoj o stim blir det ju som vanligt då, även om vi fick väcka Sigge från sin skönhetssömn för o få se Tomten! Ha ha.. han hade säkert jättemkt utbyte av det... Vidare var det middag och sen julgodis.. äta tills man nästan kräks ju! Varför gör man så??

Till kvällen var det så dags för att förflytta sig till Huluboda. Sagt o gjort! Ytterligare en omgång med julmat o fika! Hur normalt är det att man sätter sig o äter sådan mat IGEN och dessutom ca 20.30?? Oj oj oj... Anna Skipper skulle inte gillat detta! ;-)

Hur som haver så var det en bra dag, trötta o slitna gick vi o lade oss vid midnatt och fick sova ända till 05.30 då lilleman ville ha lite mat, för att sedan somna om o sova till 09.15, skönt!

Idag har vi sedan fått god "söndagsstek" m sås o potatis, fika o grejer... Går med andra ord ingen nöd på oss här inte! Dennis funderar nog dessutom allvarligt på att stanna här ett tag till... just m tanke på den obegränsade tillgången på kakor som finns här (och då i första hand med inriktning på dem med marsipan/mandelmassa i ;-)). Nä då.. skämt o sido, vi åker nog hemåt imorgon. Fast planen är att lura in mannen via Vetlanda för lite shopping... hrm.. får nog muta honom med McDonalds! Än en gång hör ni vilken hejdundrandes nyttig mat vi gillar ;-) Tur för oss kanske att vi har gått en riktig långpromenad idag i alla fall!

Nähä, nu är det dags för Sigge o käka o Dennis ska ut med bror min o köra fyrhjuling, livsfarligt ju!!

Här är bild ifrån gårdagen, för övrigt en bild som kommer i tidningen.. på grund av en anledning (som heter Dennis syster, hi hi).

Sigge m Tomten & kusinerna.

Så här trött blir man hos Tomten

Uppesittarkväll!

Javisst är det så... uppesittar kväll med tacopaj o bingo (och vin ;-)) är det här ikväll! Ska bli så gott o sätta sig o bara mysa med familjen och äta/dricka av allt det goda! Tacopajen står i ugnen o är alldeles strax färdig.

Tidigare idag har vi haft lite besök. Camilla var här, utan barnen, och vi fikade o tjötade. Mkt trevligt! Dessutom har hon börjat fixa med våra bröllopskort i photoshop, hon är ju en stjärna på det där!! Ska bli kul o se resultatet...

I eftermiddag har vi haft ytterligare besök, av Kristin o Hannes. Kristin är en gammal klasskompis till mig från gymnasietiden som numera bor i Göteborg, vilket betyder att man får tillfälle allt för sällan att ses. Riktigt kul att de kunde stanna till här en sväng innan de for vidare till Vetlanda.

Sigge, jag o Dennis har sen varit nere på stan en sväng o köpt lite öl (till annandagen ;-)) och nyårsklänning till mig o nyårsdress till Sigge! Dessutom får Dennis sin nyårsstyle av Sigge i julklapp imorgon.. SEN är vi alla nyårsfina!

Nähä Ni.. nu är tacopajen färdig o Sigge sover fortfarande.. bäst att sätta sig o äta nu!

Till Er alla, GOD JUL!!


Ny vecka...

.. igen då! Är ju faktiskt inte klokt att det redan är dan före dan före dopparedagen... (Konstigt uttryck egentligen ju!?) Tänk vad många som väntar på tomten nu...

Idag har jag och Sigge varit en sväng på jobbet o grejat lite, eller ja.. Sigge sov hela tiden men hans mamma stirrade runt o försökte få så mkt som möjligt gjort... ;-) Framåt 13-tiden blev vi bjudna på en ytterst delikat lunch hos Sigges tjej - Stella ;-) det tackar vi för!! Kunde inte passat bättre.. Dessutom var ju Sigge o Stellas mamma tvungna att avsluta träffen med en fika.. ha ha.. Vilka fina vanor man skaffat sig!!

Inte nog med detta.. direkt efter besöket hos Stella var det dags o bege sig till nästa fikaställe (ni märker vilket oerhört tufft liv det är som mammaledig va?).. och nu var det dags för en tripp till Åsa (jobbarkompis) och hennes förväntasfulla dotter Wilma, som stod o väntade när vi kom. Sigge valde dock att sova sig igenom de första timmarna av besöket... hm.. så när Wilma strax skulle åka på pyjamasparty var det bara till att väcka upp lilleman så att hon iaf skulle ha fått se en skymt av bebis... Men.. hon han faktiskt till och med hålla honom, lyckan var antagligen total.. he he.. men lite läskigt var det nog, och några småsyskon det ville hon då alls inte ha!

På hemvägen så passade Sigge o jag på att köpa de sista julklapparna, råkade visst bli en till pappa från Sigge oxå.. Gissa vem som blev grinig när han fick veta det.. "Ja men då måste ju jag gå o köpa en från Sigge till dig då ju.. vi skulle ju inte byta".. ha ha....stackarn!

För övrigt så har Malin varit här en snabbis o hämtat några lampor som vi hade till övers som hon kunde ta till sin nya lya.. OCH sen har jag kollat på Anne på Grönkulla, gud vad bra det var! Lite snyftigt men ack vad det påminner om när man var liten o tittade på den serien.... Lär nog inte missa de andra två delarna som kvarstår!

Imorgon... hm ja, då blir det nog till att vara hemma o fixa mest.. Ja en promenad blir det väl förstås men inga större utsvävningar annars tror jag..

Nähä.. nu är det väl natti natti här då....

SOV GOTT!

Söndagsmiddag och flytt...

Så har man varit i den lilla hålan Sunmountain (Solberga, ha ha...) på söndagsmiddag hos svärföräldrarna/farmor o farfar. På menyn var det idag stekt makrill som vi fått av fam. Fritz men som vi inte själva kan tillaga o därför så lägligt gett till svärföräldrarna med utfästelsen om att de INTE får äta upp den utan att vi är med.. ha ha.. Så det var alltså dagen D för det idag :-) Riktigt smaskigt var det!

Efter denna lilla tripp som även innehöll en omgång med fika och en promenad runt samhället så var det dags för att spana in Malins nya lya.. En 2 ½ rummare inte allt för långt ifrån oss. Den var mysig och när hon väl fått in sina egna grejer o fixat lite mera så kommer den bli kanon tror jag! Hugo uppdaterade mig även om att nu var han STOR kille och Sigge var LITEN.. mkt viktig detta!! Glöm inte det..

Imorgon blir det till att besöka jobbet lite för att, om Sigge tillåter, jobba lite.. Därefter blir det ett besök hos Åsa antagligen. Fika o tjöta skit o kanske en promenix. Ska bli så trevligt så!

Ja förresten, höll ju på o glömma.. Köttbullarna blev kanon! 80 st blev det, så jag hoppas det ska räcka hela julaftonen ;-) Satte dessutom Dennis på o steka dem medans jag rullade för fulla muggar. Gick hur smidigt som helst!

Nu får jag nog ta o fixa till lite kvällsmat och sätta mig framför TV:n med mannen och sonen min...

Ha en trevlig afton!


Glömde ju....

I och med att jag precis startat denna blogg.. vill jag ju gärna att Ni som hittat hit lämnar ett avtryck på ett eller annat sätt...

Tack!!

Kram

Allt och inget....

Ja, så har jag då äntligen efter 3 veckor o 5 dagars väntan (så länge sedan jag skapade denna blogg)... skapat ytterligare ett inlägg!

Vad har hänt sedan dess då? Ja, antagligen ganska mkt.. he he.. Men den senaste veckan har iaf bestått av 2 månaders kontroll av lilleman, som nu alltså väger 4 315 gram o är 57 cm lång, stora killen alltså (not)! Dessutom har jag själv varit på efterkontroll, dvs. barnmorskan har kollat upp så att man läkt som man ska o gått igenom förlossning osv (för er som inte vet ;-)) dessutom gick de in på att man FAKTISKT kan bli gravid igen, trots att man ammar... Så de rekommenderar något slags preventivmedel.. ha ha.. Ja inte lär man ju chansa precis! Tänk o få en bebis till om 9 månader... hm.... nej, inte önskedrömmen kanske, även om Sigge är en snäll bebis.

I fredags var jag och Sigge på julfrukost på jobbet, var kul. Även om jag allt som oftast är på jobbet iaf då så är det ändå kul att kunna sitta ner lite längre o prata bara.. Därefter åkte jag, Sigge, Cilla o Johan på kundbesök (för övrigt både Sigges och Johans första) Alla inblandade skötte sig exemplariskt! ;-)

Helgen hitills har varit lugn för min del. Sonen har varit snäll o go o glad vilket gör att man hinner med det man ska utan jäkt o stress.. :-) Idag blir det nog till o göra stora köttbullestekningen (min ständiga lott till julafton) och sen blir det en tur till Malins nya lya för inspektion, dessutom har jag utlovat fika till dem.... Får vi se om mamma Malin har lugnat ner sig, he he.. stackarn, tålamodet prövas ibland ;-) Får väl ta med mig utav det alldra bästa fikat så att hon får en härlig sockerkick...

Nähä, nu blir det till o fram m ingredienserna till köttbullarna (eller som Dennis sa.. köttbullematerialet...)

Ha det!

RSS 2.0