Valborgsmässoafton!

Hej alla glada läsare! Idag är det ju Valborgsmässoafton och av allt att döma så ser det ju ut som att inte kommer bli regn, snö, blask, blåst och drivis i år!! Är det inte fantastiskt??

Igår måste ju varit varmaste dagen i år? Med en icke fungerande ventilation på jobbet och ett arbete som kräver (iaf viss) tankeverksamhet så är det inte lätt att vara på topp hela dagen! Snacka om att man hade gegga i huvudet!! Väl hemma så gjorde jag iaf det enda rätta - ut på promenad! Underbart skönt... MEN antagligen som alla andra så känner jag av en massa allergi nu. Brukar annars klara mig rätt lindrigt undan men inte år tydligen... Jag nyser och är täppt och nu i morse upptäckte jag att det satt sig även på luftrören (som allt alltid gör på mig)... så idag fick jag bara inse fakta - linser var bara att glömma o trycka in i rödspränga ögon, glasögon på! Problemet är ju bara att jag skulle behöva köpa nya, ser ju inte tillräckligt bra i dem jag har vilket gör att det i sig blir ganska ansträngande!! Ja ja.. det blir nog bra!

Ikväll ska vi till Kristina m familj för grillning o annan god mat! Dock (som tur är) så blir det åt det smala hållet iaf.. skönt det med tanke på VV. På tal om det så var jag förresten där igår, -0,4 kg så totalt -1,6 kg.. inte mkt men jag har ju haft ett par riktiga down-veckor nu men jag är mest stolt och nöjd över att jag gick dit igår och att jag liksom är inne i rullarna igen! Så nu SKA jag dit på onsdag igen...

Dags att fixa iordning sig, snart kommer barnvakten (farmor o farfar) och Sigge ligger fortfarande i sängen o sover!! Gulleplutten, vad han är duktig o sover hela nätterna!!

Vad har ni alla andra för valborgsmässoplaner??

KRAM

Urk!

Ja - så sammanfattas kort och gott gårdagen!! Vaknade igår natt av att Sigge var vaken och efter att ha hoppat upp o ner två gånger för att stoppa i tutten så kände jag att jag mådde lite illa.. Somnade iaf om men sov inte den där "goa" sömnen utan rätt ytligt.. När jag sen vaknade på morgonen och gick upp så mådde jag fortsatt illa och hade ont i magen. Tänkte att det där går nog över!! NOT... Blev sämre o sämre, dvs mer illamående och hängig. Efter att Sigge lyckats få in en riktig spark i magen vid skötbordet (ja en sådan där riktigt klockren spark med båda benen som för att skjuta ifrån, fattar ni?) så kunde jag iaf äntligen gå och kräkas lite... Det är ju verkligen helt underbart efteråt! Kände mig genast piggare men tyvärr bara för ett litet tag.. Fick ringa hem Dennis sen för att ta hand om Sigge, kände att jag inte hade kontroll och att  det var väldigt skönt o ha honom hemma. När han väl kommit hem så sov jag mer eller mindre resten av dagen samt hela natten i natt o lite till... Idag mår jag hyfsat bra. Magen är lite orolig men det blir ju ofta så när man knappt ätit ngt på en hel dag... Blääää!!

I lördags hade vi Annica o Mattias här en sväng på grillning, gott och trevligt som alltid!! Annica hon passade på o fotografera Sigge lite.. ha ha.. Hon uppmärksammade mig på att han nog är en liten linslus för så fort man tar fram kameran så flinar han upp sig! Var ju därför att igår testa om det verkligen var så eller om det var en tillfällighet.. men han verkar ha fattat grejen - när kameran kommer fram då ska man SMILA!! Ha ha.. tog kort vid två tillfällen igår och detta var resultatet....






Idag har Sigge och jag bara varit hemma, tagit hand om tvätt.. en promenad och ja sånt där alldagligt! Imorgon väntar jobb för mig igen.

Jo, förra veckan var ju Sigge på 6-mån kontroll (lite försenat) med sin pappa. Resultatet var som så att han nu väger          8 950 gram och är 69 cm lång - så GRABBAR SE UPP JAG KOMMER IKAPP!! :-) Ingen liten bebis man har längre ju...:-(

Längtar SÅ tills vi kan komma o titta på lille nyförvärvet, Sigges syssling! Hoppas att vi snart kan få möjlighet att ta oss en sväng till Sävsjö och hälsa på lille Simon (om de nu bestämt sig för att det är så han ska heta;-))

Vi måste verkligen bestämma vilka kort vi ska ha på Sigge oxå!! Snart har väl de där dagarna gått...... så är sidan stängd sen!! Ha ha...

Ha en underbar fortsättning av dagen!!

Underbara dagar!

Hörde av en jobbarkompis igår när jag gick ifrån jobbet att det skulle vara kanonväder fram till tisdag... Hm, kan det passa bättre med att jag är ledig fram till tisdag??? Nä, antagligen inte... Nu hoppas vi ju förstås bara att väderleksrapporten talar sanning! Idag har ju hur som helst varit underbart väder och vi har bara njutit i fulla drag här hemma... Sussi o Ville kom hit i morse på en kopp kaffe o sen ut på en promenix. Därefter ett varv på stan o sen in på Thimons för lunch. Våra killar skötte sig exemplariskt:-)

Väl hemma så kom Josse o Meja på en liten snabbvisit, jättekul! Meja hon är så gullig mot Sigge och tar hand om honom o grejar... Hon blir nog en bra storasyster (även om mamma säger att de nu för tiden är mest oense;-))!

I eftermiddag har Dennis o Christian fixat med diverse kopplingar till husvagnen osv. och nu har han stuckit o fiska gädda med en jobbarkompis... Jag som hade hoppats på en lugn o stilla kväll med grillning!?!? Ja ja... får väl bli till att tänka om....

I övrigt är det en väldigt lugn helg (vad jag vet nu) som väntas.. så det blir väl till att småfixa lite här hemma skulle jag tro! Skulle ju behöva städa, men hur kul är de när det är fint väder??? En annan dag kanske;-))

JO.. höll ju totalt på att glömma!! Sigge har ju fått en syssling!! Kusinen min (Therese) som ni såg på bild för ett antal inlägg sedan.... har nu tömt ut vad hon hade i magen! Det blev som jag gissade (och hoppades;-)) en lite kille!! Namnet får jag väl återkomma om då de tydligen inte riktigt bestämt sig ännu;-)

Just nu sveper Sigge fram i gåstolen här igen... Gissa vad han har siktet inställt på??? Suck...

Ha en bra helg allesammans!!

Kram

Sovit som en stock!!!.....

Som jag skrev om tidigare så har Sigge fått eget rum, det har ju bara fungerat jättebra! Han har ju iof inte varit superstrulig nattetid någon gång men nu går det verkligen ÄNNU bättre (peppar peppar)... I går natt sov han (utan att jag behövde stoppa i tutte, mata eller nått) i ett sträck från 20,00 till 06,20... I natt sov han från 20,00 till 08,00... 12 timmar!! Sen när han vaknar så ligger han bara o tjötar, verkar inte alls speciellt hungrig! Så nu vet man med andra ord att om han vaknar så behöver han egentligen inte äta (bara vi som isf är bekväma;-)).

Igår var Sigge totalt omöjlig! Börjar få en vilja av stål alltså!! (Undra vart han fått den ifrån? Ja menar jag är ju inte särskilt envis av mig.. ja det ska vara Dennis då kanske;-)) I gåstolen var han i går morse när jag skulle fixa frukost till mig.. så blir det så där TYST som det bara kan bli när de hittar på något som de inte får... Kollar vad han gör.. då har han fått tag i min blomma/palm som står på golvet och käkar på den o rycker o sliter!! AJABAJA.... Sen när man väl kommit på det så skulle man ju göra det HELA TIDEN!! Ja, sen mitt i alltihopa så kommer han ju även på att mamma har trådpaneler, dessa är ju väldigt spännande att rycka i men även att äta på!! Så.. när jag nästa gång hittar honom vid trådgardinerna så käkar han på dem - o inte nog med det!! Han har även mitt i allt kräkts på dem, hur kul är det när man ätit couscous m kyckling och TOMATSALSA??? Fina färger med tomat ju....vet inte ens om de där gardinerna går att tvätta och om det går att få bort tomatfläckar? UNGE.... ;-)

Antar att det bara är en försmak det här över allt vad Sigge kommer hitta på framöver... hrm...

Idag skulle det varit bebisfika för vår del hos Marie men sen ringde Marie och sa att Oliwer kanske hade vattenkoppor.. Och då kände jag att Sigge nog är i minsta laget för att medvetet utsättas för det.. De säger ju att helst inte under 6 månader - o han är ju precis 6 månader nu så ja... Det fick bli en sväng på stan o fika på Thimons med Stella o Marlen istället! Sigge o Stella är för söta mot varann nu.. Stella hade ett litet gosedjur, detta plockade de med fram och tillbaka sig emellan!:-)

Igår var Sigge och jag bara hemma o grejade! Ute på promenad osv. Jo, sen började jag fixa med en informationsfolder som vi ska ta fram till basketen. Började greja i Publisher, för det verkade vara det programmet som var bäst lämpat för sånt här! Shit alltså.. det är ju riktigt roligt o sitta o pilla med sånt här... men timmarna bara rusar ju iväg! Tyvärr kan jag inte visa Er riktigt än hur det ser ut;-) Hemligt hemligt.... tids nog så ska den väl bli klar!

Så här såg det ut vid ett FLERTAL tillfällen igår!!





NÖJD ELLER??????






Hej svejs!

Nytt rum o tjejfest!

SIGGE ÄR NUMERA SÅ STOR ATT HAN SOVER I EGET RUM!! Ha ha.. Dennis tycker nog att jag varit larvig innan... I onsdags när jag kom hem ifrån jobbet så hade Dennis tömt Sigges blivande rum på grejer o satt in spjälsängen där.. o inväntade mig så vi kunde få upp tavlor o grejer på väggarna! Det blev faktiskt ganska bra måste jag säga. Vi har ju resonerat så att färgen på väggarna o så får vara kvar så länge o sen bara tillsätta andra grejer så att det blir ett barnrum. Känns roligare o göra om det sen när Sigge är lite större! Dessutom fick Sigge fyra jättesöta tavlor av farmor o farfar som gjorde sig jättebra i rummet (bilder kommer senare).

Igår var det planeringsdag med basketen inför kommande säsong. Intressant dag faktiskt.. när man sitter så där så spånar man ofta fram mkt bra ideér!!

Efter detta var det dags för en mellanlandning hemma o pussa lite på lilleman :-) Sen vidare till Annica för tjejfest - eller ja, det var bara jag, Annica o Lindha först, men vi fixade att hålla stämningen på topp utan problem ändå!! Hi hi
Givetvis blev det mycket fnissande o skratt, kvällen avrundades dessutom med WII-spelande;-) En snabbvisit hade vi ju oxå av Mia, Marie o Ivve oxå - får bli längre visit nästa gång tycker jag! Tyvärr var jag den av oss som inte hade kamera med mig... men om ni kikar in på Annicas eller Lindhas blogg så lär det säkert dyka upp något där!!

Nu har Sigge och Dennis gått på babysim och jag ska vidare på avslutning med basketen. Styrelsen, herrar o damer ska bowla o käka lite!

Uppdaterar senare med bilder osv på Sigges rum.

Tjing!

Bilderna är här....

... Japp, bilderna från fotograferingen i lördags har nu kommit! Tycker nog allt att han är lite söt sonen - men vilken mamma tycker inte det om sitt barn??? HA HA HA

Denna bild fick vi att "fritt förfoga över"



Tyvärr så upplyste en vän mig om att det är blixtarna som syns i ögonen - så nu har jag mailat fotografen så får vi se vad han säger... Kanske inget som syns vid framkallning!?

Övriga bilder har vi nu fått publicerade på en egen hemsida - som vi i 20 dagar har tillgång till o därefter så måste vi ha bestämt oss för vilka bilder vi vill ha! Inte helt lätt alltså!!

Om ni skulle vilja kika på dem så är adressen: www.studiobus.se/571400380511166
OBS! Vore kul om ni ville lämna en kommentar om vilken/vilka bilder ni tycker är bäst! Skriv gärna numret på bilden/bilderna isf...

Ha det gott!!

Helgen!!

Ja, så var det då dags att sammanfatta vad som hänt sen sist då.... he he... Ja, hur som helst så har det ju varit påsk! Om nu någon skulle ha missat detta!?

Vi har haft en hel massa för oss - kanske lite för mycket.. men så blir det ibland!!
Torsdags kväll bjöds det på god middag hos Marlen, Henric o Stella. Vi hade först svårt att få ihop en dag och träffas men så kom vi på att Skärtorsdagen funkade ju utmärkt! Mätta o goa o med lite vin i kroppen så blev vi allt lite fnissiga.... ;-)

Så här festfin var Sigge i dagarna två faktiskt!!





Fredag - påsklunch hos mormor. Var jättekul o träffa alla och tjöta lite. Dessutom var det ju strålande väder så en stund på mormors altan var inte helt fel alltså! Sigge skötte sig nog i det närmaste exemplariskt.... Dessutom var det väldigt skojigt att få sitta själv i Gammelmormors soffa! Innan avfärd dit var vi faktiskt flitiga och var på promenad, på återvinningen och planterade blommor....



Resultatet av planteringen - var ju liksom dax o slänga ljungen nu!! ;-)


Påskafton sen då... en himla massa o styra med även då! Sågade ner träd i trädgården, promenad vid ett par tillfällen osv osv... Varför blir man galen så fort det är fint väder????? Då ska tvåtusen saker göras....

På lördags kvällen så traskade vi bort till Annica o Mattias. Där bjöds det på smarrig potatisgratäng och gott grillat! Mätta o goa blev vi allt.. Även denna kväll intogs det lite vin o fnissades en hel del.... För vissa blev samtalsämnena tydligen lite jobbiga... *fniss*. Sigge han somnade i vanlig ordning runt 20-20,30 - denna kväll i sin vagn. Vilket verkade fungera alldeles utmärkt! Det var verkligen mysigt o sitta i deras fina uterum o bara tjöta..... Obekymrat liksom! :-)
Inte förrän närmare 01.30 var vi i säng efter att ha flyttat över Sigge till sin säng osv... sen upp igen, tidig morgon och iväg till mamma/mormor.....

Dagens aktivitet hos mamma var vedkapning och klyvning! Innan vi satte igång med det var vi dock bara tvungna och fika!! Ha ha... hade man gjort sig förtjänt av det innan man ens började jobba??
När Dennis sen går ut i trädgården så möts han av den här synen.... Knäppa katt!!



Söndagen till ära oxå då så fyllde ju Sigge 6-månader! Shit alltså.. vart tar tiden vägen!? Detta var ju tvunget att firas.. men det blev inget traditionellt firande utan mest en massa "manliga" påhitt.... Dennis verkar tycka att Sigge får vara på för mycket symöten o annat kvinnligt så det behövdes tydligen vägas upp!!

Fyrhjulingen var MYCKET spännande.....



Så även att få sitta med pappa i traktorn.... Man får ju inte mindre tjocka kinder när man får på sig hörselskydden precis... hrm.... undra vart han fått de tjocka kinderna ifrån!?



Fick sitta på den kapade veden med mamma oxå - helst hade jag velat sitta själv...


Men det var rätt kul ändå till slut....




Efter att veden hade tagits om hand osv så bar det iväg till nästa kalas... Till pappa/morfar m familj. Där möttes vi av ännu mera god mat och gott sällskap! Det fanns två tjejer där som antagligen hade kunnat ta sig an Sigge mycket längre än vi var där...........



Ja, denna eftermiddag bjöds på promenader och fika o grejer.. Väl där ifrån så var det hem o låna kärra av Anna o Peter för att köra bort allt ris ifrån trädet vi tog ner osv... Runt 21 kunde vi äntligen sätta oss i soffan o koppla av! Jag kan säga att jag blev trött ganska fort sen!! Ögonen gick i kors....

Jo just det! Sitter o väntar på att få se bilder på Sigge.. Var ju hos fotografen i lördags med honom! Ska bli så spännande att se honom....:-) Tror han skötte sig bra faktiskt! Snygg var han dessutom i kriststrecksrandiga byxor och väst (som vi fick låna av Olle) samt skjorta till det.... SÅ söt!

Nä, nu har jag skrivkramp!!

Hej svejs!

Åh shit...

.. vilken intensiv helg! Precis läge för att inta soffan nu.... Vet att det var typ hundra år sedan jag uppdaterade men pallar inte nu!! Får ta det imorgon, eller nått!! Nu är det två dagar med jobb oxå... hm.. Hur tänkte jag?;-)

Ciao

Tjockisbesök och ny mössa!

I tisdags hade jag "tjockis"kusinen här på besök! Hon ska snart få sin bebis (14:e april) och därför så tänkte jag att jag antagligen kunde ha lite "bra ha saker" inför dennes ankomst! Så var ju oxå fallet... hi hi. Plockade fram alla 50 och 56 kläder, fick mig en riktig nostalgitripp! Fattar verkligen inte att Sigge varit så liten - trots att det inte är alls längesedan han var SÅ liten!!?? Strumporna liksom, de var ju hur pyttiga som helst.. o ändå var ju de hur stora som helst i början!? Shit alltså... Ja jag hoppas hon blev nöjd iaf, blir det dessutom en liten kille hon får så blir ju utbudet ännu större;-) Har ju hela tiden tänkt att hon ska få en liten kille.. men eftersom ALLA har fått pojkar (utom Stella då;-)) så känns det som att det borde bli en liten tjej... Tiden lär ju utvisa det!!:-) Förutom att fixa med alla grejer så var vi även en bra stund på stan o kollade efter div. grejer.. Sigge fick bland annat en ny mössa - Barbapappa :-) LITE stor än, men vad gör väl det?;-)

Onsdag och torsdag har det varit jobb igen för min del! Fördelen med att jobba är verkligen att man uppskattar desto mer att komma hem till Sigge sen! Är ju helt fantastiskt att man kan sakna någon så mycket efter bara några timmar!?

Imorgon blir det påsklunch hos gammelmormor/mormor, blir kul och träffa alla! Annars består helgen av fotograftering samt att umgås i glada vänners slag.....:-) Läste precis att under påsken äter vi MER godis än vid julen?? Shit alltså, trodde jag inte... På tal om godis så var jag på VV i går oxå ju - fortsatt -0,6 kg (trots att jag misskött mig delar av veckan) så totalt -1,2 kg på två veckor:-) Vi får väl se hur det blir nästa vecka med tanke på påsk och allt... får se till att det blir mycket motion som kompensation!!

Vet ju att jag inte är ensam om diverse dieter, hur går det för er andra???

Slänger in några bilder på fisungen i sin nya mössa.....





Kusin Therese fick snällt ställa upp på kort med fina magen oxå!:-)


Ha en bra påskhelg allesammans!!

Gått, gått o gått...

Igår var ju ännu en sådan där underbar dag med sol!! Jag och Sigge drog oss ner mot jobbet för att snabbt fixa lite datastrul. På vägen ner pratar jag med Lindha som skulle bege sig till stadsparken med sin flock... Så vi bestämde för att ses en sväng där! Väl där så tyckte Sigge det var ganska intressant faktiskt att kolla på när de STORA barnen lekte mitt framför honom...

Problemet var bara att strax försvann alla därifrån o då var det inte fullt lika kul!! Ha ha... Sen blev dessutom mamma (jag) hungrig så vi stannade inte så länge. Bestämde mig för att ta ett varv runt sjön o sen hem o äta... men så blev inte fallet!! Ett varv runt sjön blev det men sen fortsatte benen att pinna på ytterligare en runda - över hela Hultet och Rågången. Sen blev det lunch hos Annica - smarrigt!! Väl där så dök det upp lite grejer för Annica så jag lovade att ta med mig Jackson (hunden) hem, inga problem! Men så tänkte jag att när hon kommer hem så kanske hon inte vill ut o gå precis det första så vi tog rundan runt Wibe osv - så jag har räknat ut att jag gick ca 1 mil igår iaf!! Förresten kan jag tipsa om en väldigt bra sida där man kan mäta sina rundor som man går.. man bara klickar i vilka gator man gått på osv - www.iform.se är sidan och sen finns det till vänster en rubrik som lyder "mät din runda", kan jag rekommendera!! Kändes så underbart skönt att komma hem och veta att man antagligen promenerat bort någon kalori iaf!!;-)

Igår kväll var det bowling med jobbet oxå (korpen) och jag skulle delta, gick riktigt bra faktiskt - bytte till ett tyngre klot (som jag normalt inte brukar palla i 3 omgångar) men det gick kanon faktiskt! Gött,.....

Nu kommer snart höggravida kusinen på besök - vi ska gå igenom de alldra minsta bebiskläderna o sånt.. Bara en vecka kvar till beräknat datum!! Så spännande... Dessutom, nu när man plockar fram de där små kläderna så fattar man ju inte ens att Sigge kan ha varit så liten!!?? Sjukligt liten ju.....

Vad hittar ni på i det fina vårvädret???

Kram på ER

Uppdatering?!

Shit vilken dålig uppdatering det varit i veckan nu.... Katastrof i det närmaste, man får ju skämmas!

Har varit en intensiv vecka med mycket möten, jobb och andra måsten - förstås blandat med en massa icke måsten:-)
I onsdags var jag ju på VV - första vägningen efter inskrivningen. -0,6 kg iaf - alltid en början! Även om man givetvis alltid hoppas på mer;-) Tyvärr så har ju helgen sedan bestått av onyttigheter så det känns som att de här sista dagarna innan vägning måste vara full skärpning på för att det överhuvudtaget ska visa något!!

I fredags kväll hade Dennis, Christian, Ibbe och Henke sin "pappafest" med jobbet, vilket innebar att i torsdags kväll så invaderades hela mitt kök av dessa fyra för att göra 5 kladdkakor samt pastasallad till 40 pers... oh shit! Sigge däremot tyckte det var jättspännande, satt i sin stol o kollade in vad grabbarna hade för sig. Jag smet ut ifrån köket ganska snabbt kan jag säga.... Måste dock säga att de löste det hela mycket bra!

Själva festen verkade dessutom ha varit mkt uppskattad. Sigge och jag var med en stund, o just det! Sigge var den som var mest välklädd på festen - slips o skjorta! Det var det ingen annan som hade;-) Sigge och jag höll ut till halv nio sen kände vi att vi nog skulle bege oss hemåt! Väl hemma så blev Sigge jättepigg - så vi kollade på hockeyn lite o sen vips så sov han i mitt knä, men det var mysigt!! Så vad gör väl det.....

Igår var jag så trött!! Hade min tröttaste dag på jag vet inte när... Som tur var så verkade Dennis (trots festen kvällen innan) ha drabbats av motsatt effekt, vilket gjorde att jag bara kunde "vara" lite... Härligt väder, promenad och basketmatch var väl egentligen det som jag uppskattade ifrån gårdagen. Jo, Dennis bytte till sommardäck oxå - känns skönt, då vet man att man går åt rätt håll så att säga!

Fick ju även höra att det hade varit föräldragrupps träff i veckan - vilket vi inte fått info om! Tycker iaf jag var dåligt, men efter vad jag förstod så var vi inte ensamma om att inte fått info.......

Lite bilder från veckan.......

Sigge o Stella sitter på altanen o käkar RÅN - snacka om att det var smarrigt!!



När mormor var här o hjälpte mamma att sy gardiner så var Sigge väldigt intresserad!!





Ute på altanen trivs jag som fisken i vattnet!!



Visst ser det ut som att jag har gjort nått bus nu!!??


Premiärturen i sittvagnen!! Var hur bra som helst att få vara med o se sig om i världen!



Kram på Er alla!

RSS 2.0